Archief: april 2007

Voorlopig laatste dansbericht

Nog even snel vanuit Spanje is dit mijn laatste blogbericht. Heel jammer, maar wat ik in Spanje ga doen is ook leuk en heeft ook met dansen te maken. Ik ga toeristen in hotels entertainen met dansen, zoals uit de musical Grease, Moulin Rouge en vele andere! Ook niet verkeerd. De training begint morgen en het zal te zwaar zijn om er naast ook te bloggen.

Lees verder

Brittany verlaat het Pussycat Dolls huis

Brittany moest het Pussycat Dolls huis verlaten in afgelopen aflevering van The Search for the new Pussycat Doll. Volgens de jury danste ze te stripperachtig. Het was weer een interessante aflevering waarin iedereen weer van het virus bekomen was. De hele week hebben alle Pussycat Dolls to be geleerd meer zelfvertrouwen uit te stralen.

Lees verder

Dansen op plateauzolen

Tijdens het internationale Springdance-festival in Utrecht is een bijzondere voorstelling te bewonderen van de Turkse Aydin Teker. Haar show aKabi staat tweemaal geprogrammeerd in het Huis a/d Werf. Teker laat in haar show vier dansers op reusachtige schoenen dansen.

Lees verder

Dansen.blog.nl zoekt blogger

Hebben jullie genoten van dansen.blog.nl? Of juiste helemaal niet en weet je hoe het beter kan? Heb je passie voor dans, heb je journalistieke ervaring, beschik je over een vlotte pen en een (gefundeerde) mening? Dan is dit je kans! Dansen.blog.nl zoekt een redacteur die de blog wil overnemen.

Lees verder

Verwarring rond dans en dance in Hoogeveen

Weet je het verschil tussen dance en dans? In Hoogeveen komen ze er net achter. André Bosgra, bedrijfsleider van Handelsondereming Tuin, kreeg vorig jaar moeiteloos een vergunning voor het tweedaagse dance-festival Excited in recreatiegebied Schoonhoven. Dit jaar niet, terwijl het om hetzelfde feest gaat met dezelfde dj’s. Het geval wil dat bij de vergunningaanvraag voor het festival bij de gemeente vorig jaar ‘dansfestival’ op het voorblad stond. In de rest van de aanvraag stond wel netjes ‘dance-festival’. ‘Nee, we wilden de gemeente niet op het verkeerde been zetten. De opzet van het festival stond er duidelijk in,’ aldus Bosgra.

Lees verder

Dansworkshops tijdens museumweekend

Wie van wereldse dansen houdt is vaak bij Museum Volkenkunde in Leiden op het juiste adres. Het is weer raak tijdens het museumweekend van 14 en 15 april. Het thema van het museumweekend is dit jaar ‘De kunst van het waarnemen’ en daarvoor trekt Museum Volkenkunde weer alles uit de kast. De bezoekers zullen ruiken, proeven, luisteren en voelen. Maar ook kijken en leren te zien bij de verschillende dansworkshops. Zaterdag kan je er terecht om Indonesische dansbewegingen eigen maken. Zondag kan je inlopen bij de Boliviaanse dansworkshop. Op naar Leiden dus!

Lees verder

Bollyrobics: Bollywood dansen en fitness

Er is weer een nieuwe trend in fitnessland: bollyrobics. Het is een nieuwe soort workout, waarbij je coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen verbindt met Indiase danselementen uit bekende Bollywoodfilms. Je leert sexy choreografieën waarbij je je handen en heupen goed gebruikt. Ook draag je een zijden doek die als sari wordt gedragen of krachtig door de lucht wordt geslingerd.

Lees verder

Juvani nieuwe Tyrone in Fame

Na afgelopen aflevering van De weg naar Fame werd duidelijk dat Juvani de nieuwe Tyrone wordt in de musical. Daarvoor moest hij en de drie andere Tyrone-wannabe’s een goede hiphopper worden en lekker kunnen rappen. De jury zag geen Tyrone in Boris en zo moest hij al vóór de auditie het huis verlaten. Op de fiets, met zijn sporttas aan het stuur.

Lees verder

Pussycat dolls wannabe’s lopen virus op

Wat een eerste aflevering van the Search for the new Pussycat Doll zeg. Hoeveel meiden er ziek werden! Het leven van een artiest is hard. Als je ziek bent, moet je toch performen. Het begon met Anjelia die eerst zielig ging doen, maar wat achteraf toch terecht bleek: ze had een virus opgelopen. En hoe Amerikaans werd het programma toen iedereen uiteindelijk aan zichzelf dacht. Alleen Chelsea was zo aardig om Anjelia overeind te helpen. De volgende dag werd de ene na de andere ziek, tot de helft van de groep aan het infuus lag.

Lees verder

Nieuwe musicalschool in Almere

In Almere Vandaag las ik dat de Faust Theaterschool in Almere in september begint met de Musical Highschool voor jongeren van twaalf tot achttien jaar. De highschool verzorgt een driejarige opleiding in de vakken dans, zang en toneel. In het eerste jaar is er plek voor twee groepen van veertien leerlingen.

Lees verder

Op zoek naar danseressen voor latin pop act

Cr own Star Music brengt dit voorjaar een nieuwe pop latin act uit. Voor dit project waren ze nog op zoek naar danseressen. Speciaal voor deze blog heb ik mijn latin looks en kleren uit de kast getrokken om hier jullie over te berichten. Ze waren dus op zoek naar danseressen, dat klinkt goed, ik dans. Maar bij een pop latin act moet ik denken aan een mix van latin zangeressen als Shakira en Jennifer Lopez en de groepsact van de Sugababes. Oftewel: naast dansen ook zingen! En zingen kan ik dus niet.

Lees verder

Dansen voor Heart Dance Award

Vierhonderd basisschoolgroepen gaan de strijd aan voor de Heart Dance Award 2007, een wedstrijd op initiatief van de Nederlandse Hartstichting. De stichting wil leerlingen zo duidelijk maken dat een gezonde levensstijl belangrijk is. En dat dansen gezond is. Daarvoor is de stichting de afgelopen maanden op basisscholen in Nederland langsgeweest om mee te doen.

Lees verder

Disneyland Parijs zoekt dansers

Het kan niet op met al die audities. Ligt het aan mij of is het auditieseizoen? Nu lees ik weer dat Disneyland Resort Parijs in samenwerking met CWI/ EURES een talentenauditie gaat houden. Het Parijse entertainmentpark is op zoek naar Disney-karakters, parade dansers, bungee jumpers, steltenlopers, vlaggendrager en poppenspelers. Dus ben je een entertainer met goede dans- en acteerkwaliteiten en kan je Disneykarakters spelen en parades lopen, dan is dit misschien wel iets voor jou!

Lees verder

Pussycat Dolls op zoek naar nieuwe collega

Hoe meer, hoe beter, moeten de Pussycat Dolls hebben gedacht. De zes dames gaan namenlijk op zoek naar een zevende collega. En wij kunnen dat allemaal volgen op tv! Veronica laat in acht afleveringen zien wie het zevende lid van de groep wordt. Tienduizenden meiden hebben zich voor het programma opgegeven en zien een carrière als Pussycat wel zitten. In de afleveringen zullen de meiden hun dans- en zangkunsten vertonen. De leadzangeres Nicole zal als hun mentor optreden.

Lees verder

Dikke ballerina’s gewild in ‘Big Ballet’

Als we aan een balletvoorstellingen denken, zien we de magerste danseressen over het podium bewegen. Niet bij het Russische ‘Big Ballet’. De magerste weegt er honderd kilo. Gewicht verliezen is uit den boze want dan lig je eruit. Het podium draagt zo’n twee ton als alle zwaarlijvige danseressen dansen. Desondanks heeft ‘Big Ballet’ een succesvolle tournee met Tsjaikovsky’s ‘Zwanenmeer’ achter de rug.

Lees verder