Iedereen kan dansen, ook met een handicap

Foto: Mariëtte van Soesbergen

Dans is voor iedereen, of je nu een handicap hebt of niet. Daarom organiseert Holland Dance dit najaar DanceAble: een nieuwe danscursus voor mensen met én zonder fysieke beperking. Wat een mooi initiatief!

‘Inclusiedans’ is een dansvorm waar dansers met en zonder fysieke beperking samen dansen. Iedereen danst volgens zijn eigen mogelijkheden en de combinatie van mensen met en zonder beperking leidt tot een bijzonder nieuw contact: met dans en met elkaar.

Het initiatief om deze cursus te organiseren ontstond na een geslaagd pilotproject dat tijdens het Holland Dance Festival 2014 haar eindpresentatie beleefde. Het project en de presentatie maakten bij deelnemers en publiek een blijvende positieve indruk. Dat was reden genoeg om er een vervolg aan te geven.

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten tussen 29 november en 24 januari en vindt plaats in de Nieuwe Regentes in Den Haag. Aanmelden kan via de site van Holland Dance.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Doutzen Kroes geeft startsein dance4life campagne 2010
Lees ook:Topdansers dansen voor spierziekten op ‘Free to Move’
Lees ook:Leren schaatsen zoals op Sterren dansen op het ijs.
Lees ook:Dansen voor kids bij de Kinder Dans Week
Lees ook:Verkleed door Londen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Iedereen kan dansen, ook met een handicap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>