Rubriek: Bekende dansers en choreografen

De dans-playlist van Leslie de Koning

In onze rubriek ‘De dans-playlist van…’ geven bekende mensen uit de danswereld hun drie favoriete nummers voor een dansworkout: één nummer voor de warming-up, één om een choreo op te dansen en één voor de cooling-down. Een playlist ter inspiratie voor dansers en dansdocenten. Deze week in ‘De dans-playlist van…’: Leslie de Koning!

Lees verder...

Vincent Pausanias: taptalent met wiskundeknobbel

Van wiskundestudent naar professioneel danser: dat is een carrièreswitch die niet bepaald vanzelfsprekend is. Toch durfde de Franse Vincent Pausanias op zijn 19e voor zijn passie te gaan. Hij was pas een jaar eerder door het dansvirus gegrepen, maar besloot er zijn werk van te maken. Een interview met de choreograaf van Tap Factory.

Lees verder...

De dans-playlist van Lieke van Kesteren

In onze nieuwe rubriek ‘De dans-playlist van…’ geven bekende mensen uit de danswereld hun drie favoriete nummers voor een dansworkout: één nummer voor de warming-up, één om een choreo op te dansen en één voor de cooling-down. Een playlist ter inspiratie voor dansers en dansdocenten. Deze week in ‘De dans-playlist van…’: Lieke van Kesteren!

Lees verder...

De dans-playlist van Juvat Westendorp

Dit weekend beginnen we met een gloednieuwe rubriek op Dansen.blog.nl: ‘De dans-playlist van…’ Bekende mensen uit de danswereld geven hun drie favoriete nummers voor een dansworkout: één nummer voor de warming-up, één om een choreo op te dansen en één voor de cooling-down. Een playlist ter inspiratie voor dansers en dansleraren. We trappen de eerste

Lees verder...

Paasactie: vind de pareltjes van het Scapino Ballet

De tournee van de voorstelling Pearl van Scapino Ballet Rotterdam is bijna ten einde. De allerlaatste voorstellingen worden in het paasweekend van 18 tot 20 april gedanst in Rotterdam. En ter afsluiting van de tournee houdt het ballet een speciale paasactie: geen paaseitjes, maar pareltjes zoeken. Find the pearl!

Lees verder...

Kijken: Isabelle Beernaert danst in Belgische inzending Eurovisie Songfestival

Gisteravond koos België de inzending voor het Eurovisie Songfestival van 2014. En ze sturen niet alleen een zanger naar het Songfestival, maar ook een danseres. Onze Ilse DeLange en Waylon gaan het in Kopenhagen opnemen tegen niemand minder dan SYTYCD-choreografe Isabelle Beernaert! Ze danst mee op het nummer Mother van de Waalse zanger Axel Hirsoux.

Lees verder...