Rubriek: Gezelschappen

Paasactie: vind de pareltjes van het Scapino Ballet

De tournee van de voorstelling Pearl van Scapino Ballet Rotterdam is bijna ten einde. De allerlaatste voorstellingen worden in het paasweekend van 18 tot 20 april gedanst in Rotterdam. En ter afsluiting van de tournee houdt het ballet een speciale paasactie: geen paaseitjes, maar pareltjes zoeken. Find the pearl!

Lees verder...

Realityserie ‘Bloed, zweet en blaren’ over het nationale ballet

Kennen jullie de Amerikaanse realityserie Breaking Pointe over het wel en wee achter de schermen bij Ballet West in Salt Lake City? Wij konden er geen genoeg van krijgen. Gelukkig komt er een nieuwe realityserie over een balletgezelschap op de buis: ons eigen Nationale Ballet staat centraal in de nieuwe serie ‘Bloed, zweet en blaren’!

Lees verder...

Scapino Ballet brengt topprodcutie ‘Pearl’ terug in het theater

Wat hebben we dit seizoen veel mooie dansvoorstellingen voorbij zien komen! Het was dan ook even afkicken toen de dansluwe zomerse maanden aangebroken waren, maar gelukkig kunnen we langzamerhand weer gaan uitkijken naar het nieuwe seizoen. Het Scapino Ballet maakt ons in elk geval al warm met de aankondiging van hun nieuwe stukken.

Lees verder...

NDT 2 danst werken van León & Lightfoot, Eyal & Behar, Inger en Ekman

Een nieuwe tour van de kweekvijver van het Nederlands Dans Theater: het NDT2. Van donderdag 4 t/m zaterdag 20 april is het gezelschap in verschillende theaters door het hele land te zien met met Programma B. Een voorstelling waarin choreografieën van Sol León & Paul Lightfoot, Alexander Ekman, Johan Inger en Sharon Eyal & Gai Behar worden

Lees verder...

Danser Boshoi Ballet zit achter zuuraanval

Hoe mooi dans op het podium ook is, achter de coulissen kan het flink haat en nijd zijn… Glasscherven in de spitzen van de concurrent, een mobieltje af laten gaan tijdens een moeilijke solo. Maar soms slaan mensen écht door. Danser Pavel Dmitrisjenko van het Russische Bolshoi Ballet heeft bekend dat hij de opdrachtgever was voor de aanval

Lees verder...