Internationaal Danstheater wisselt van leider

Het Internationaal Danstheater neemt afscheid van artistiek leider Maurits van Geel. Het Amsterdamse gezelschap gaat op korte termijn op zoek naar een tijdelijke artistiek leider voor het huidige seizoen en op langere termijn naar een definitieve opvolger van Van Geel. Dat liet het gezelschap voor dans en muziek uit alle windstreken donderdag weten.

Van Geel was 24 jaar werkzaam voor het gezelschap en sprak 19 jaar geleden met het bestuur af dat hij in 2010 het Internationaal Danstheater zou verlaten, zo meldde het gezelschap. In het seizoen 2011/2012 viert het dansensemble zijn 50-jarig bestaan. (ANP)

Lees ook:Mourning genomineerd voor Zwaan
Lees ook:Jan Linkens nieuwe directeur Dansvakopleiding
Lees ook:Groningse choreograaf verlaat Gronings dansgezelschap
Lees ook:Internationaal Danstheater danst schatten van Moeder India
Lees ook:Win premièrekaarten via een ballon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>