Andy Warhol, Lou Reed en John Cale in dans

Drie iconen van de popcultuur vormden de inspiratie voor Songs for Drella, de nieuwe voorstelling van het Rotterdamse Scapinoballet. Voor het eerst werken de huischoreografen Ed Wubbe en Marco Goecke gezamenlijk aan één dansproductie.  Andy Warhol, Lou Reed en John Cale vormen de rode draad. Songs for Drella is geïnspireerd op het gelijknamige album van Reed en Cale uit 1989, waarin zij een ode brengen aan hun overleden vriend en wereldberoemd kunstenaar Andy Warhol. Wubbe en Goecke wagen zich aan een choreografische interpretatie van deze legendarische muziek. Songs for Drella is van 18 februari tot en met 20 mei in Nederland te zien.

Lees ook:Scapino kleurt binnen de lijntjes
Lees ook:Iconen uit de kunst staan centraal in Scapino’s ICONS
Lees ook:Scapino Ballet danst op Franse chansons in ‘Le Chat Noir’
Lees ook:Werters en de dans voor de ledenmaten
Lees ook:Ed Wubbe regisseert Nederlandse Dansdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>