Locked-in syndroom in dans

Locked-in staat in de psychiatrie voor het beangstigende syndroom waarbij een helder brein zit opgesloten in een onbeweeglijk lichaam. Heerlense choreograaf Joost Vrouenraets gebruikt dit ziektebeeld als metafoor in zijn nieuwste dansproductie. In Locked-in beelden de dansers de mens uit in zijn dagelijkse worsteling en verlangen gevoelens te tonen. Uit onmacht krijgen stemmingen als frustratie en angst de overhand boven tederheid en intimiteit. Vrouenraets vertaalt dit naar de intense, expressieve, poëtische dansvoorstelling Locked-In. De 9e symfonie van Ludwig van Beethoven is hierbij het uitgangspunt voor nieuwe muziekcomposities. Locked-In  gaat op 12 maart in première tijdens het schrit_tmacher festival in Parkstad Limburg Theaters. De voorstelling toert daarna tot en met 23 april door Nederland.

Meer informatie: www.gotra.eu

Lees ook:Huischoreografen NDT in één programma
Lees ook:Opgesloten in je eigen lichaam
Lees ook:Bolshoi’s Don Quichot live in de bios
Lees ook:Ed Wubbe regisseert Nederlandse Dansdagen
Lees ook:SYTYCD Julia Mitomi in Shadowdance

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>