Introdans danst ‘Oorlog & Vrede’ in het kader van herdenkingen

© Introdans Cats & Withoos

In Nijmegen en Arnhem, de steden waar in september 1944 de opmars van de bevrijders stokte, opent Introdans het dansseizoen met de voorstelling ‘Oorlog en Vrede’. Het premièreweekend staat helemaal in het kader van de herdenking van Operatie Market Garden.

‘Oorlog & Vrede’ bestaat uit twee stukken: een historisch meesterwerk én een recente creatie, die allebei verband houden met strijd en onderdrukking.

Het eerste stuk, ‘De Groene Tafel’ van de Duitse choreograaf Kurt Jooss, dateert uit 1932 en levert commentaar op de zinloosheid van oorlog en de verschrikkingen die er het gevolg van zijn. Daarna volgt ‘No Longer Silent’ van de Amerikaan Robert Battle. Hij gebruikt muziek van de Tsjechische componist Erwin Schulhoff, wiens werk door het naziregime in Duitsland werd gedwarsboomd en tijdens de Tweede Wereldoorlog niet mocht worden uitgevoerd.

De premièrevoorstellingen van ‘Oorlog en Vrede’ zijn te zien op 20 september in de Stadsschouwburg Nijmegen en op 21 september in de Schouwburg van Arnhem.  Kijk voor de volledige speellijst op www.introdans.nl.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Choreografe Lucinda Childs te gast op Open Dag Introdans
Lees ook:Grote meesters openen seizoen bij Introdans
Lees ook:Sjaak Hullekes ontwerpt kostuums jarig Introdans
Lees ook:Introdans danst op symposium Genees en Kunst
Lees ook:Introdans Ensemble voor de Jeugd danst ‘Bont en Blauw’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>