Wereldpremière Johan Inger en Postscript in nieuw programma NDT2

© Joris-Jan Bos

Donderdag 6 maart gaat het tweede en laatste programma van NDT 2 dit seizoen in première in Theater aan het Spui. Wat kunnen we verwachten van het stuk?

In Programma B van het Nederlands Danstheater 2 zien we een wereldpremière van ‘B.R.I.S.A.’ van choreograaf Johan Inger en een reprise van ‘Postscript’ van Leon en Lightfoot.

Artistiek directeur Paul Lightfoot koos er in Programma B bewust voor om grote namen naar het kleinere podium te brengen. Dat was voor de Zweedse choreograaf Johan Inger een stimulans om eens op een andere manier te werk te gaan. In de intieme ruimte van het kleine podium ligt de focus meer op de pure essentie van de choreografie. Zijn stijl varieert van komisch en theatraal tot aards en organisch. In het stuk ‘B.R.I.S.A.’ wordt gedanst op muziek van o.a. Nina Simone.

Het stuk Postscript van Léon & Lightfoot wordt live begeleid door een violist en een pianist die de muziek van Philip Glass spelen. Beluister hier alvast de Spotify playlist. “In dit werk zijn alle typerende ingrediënten van het duo aanwezig”, schreef Trouw in 2005 over dit stuk. “Een magistrale muzikaliteit, een voortreffelijke efficiënte vormgeving en een even lyrische als cartoonesk-weerbarstige bewegingstaal.”

Programma B is tot en met 17 april in theaters in Nederland te zien.

Lees ook:NDT 2 danst werken van León & Lightfoot, Eyal & Behar, Inger en Ekman
Lees ook:Iraanse danseres terug bij NDT
Lees ook:5 danstips voor het Haags Uit Festival
Lees ook:Repetities NDT I
Lees ook:Grote meesters openen seizoen bij Introdans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>