Kersttip: ‘Dancing in a Winter Wonderland’

Het is zo’n druilerige zondag in november dat je je beseft dat de zomer nog héél ver weg is… Maar ook dat de gezellige Kerstdagen niet lang meer duren! En Kerst betekent: heerlijke familievoorstellingen in kerstsfeer! Het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division komt dit jaar met de Christmas Spectacular: ‘Dancing in a Winter Wonderland’.

De kerstproductie van De Dutch Don’t Dance Division van vorig jaar, De Notenkraker, werd de best verkochte voorstelling van het Lucent Danstheater in 2013. Dit jaar neemt DDDDD ons mee naar een winters wonderland. In de familievoorstelling Christmas Spectacular: ‘Dancing in a Winter Wonderland’ zien we choreografieën van Thom Stuart, Rinus Sprong en Hans van Manen in dansstijlen variërend van klassiek ballet tot opzwepende Cancan. Er wordt gedanst op muziek van wereldberoemde componisten zoals Bach, Vivaldi, Stravinsky, Britten, Debussy en Strauss.

Anna Alicia Sklias (bekend van o.a. So You Think You Can Dance) is gecast voor de rol van de exotische danseres en spionne Mata Hari. Maar wat wij zo ontzettend gaaf vinden aan De Dutch Don’t Dance Division is dat er naast professionals ook amateurdansers meedoen aan de show. Bijna 200 dansers deden dit jaar auditie om mee te mogen dansen.

Choreograaf Thom Stuart vertelt: “Dit concept is tegelijkertijd onze grootste uitdaging en zegen. Met de juiste begeleiding trekt een grote en diverse groep amateurs zich op aan de professionele dansers en zetten ze samen een kwalitatief zeer sterke voorstelling neer”.

De Christmas Spectacular: ‘Dancing in a Winter Wonderland‘ is van 25 tot en met 28 december te zien in het Lucent Danstheater in Den Haag.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Cast van De Notenkraker doet opwarming op Leiden CS
Lees ook:Dans en eten op het strand met ‘Solo’[email protected]
Lees ook:Genomineerden voor Danspublieksprijs 2012 bekend
Lees ook:Swan Lake on Ice terug naar Nederland
Lees ook:Verhuizing Nederlands Dans Theater jaar uitgesteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>