Festivalblog #julidans: Wat zoek jij?

Van 1 t/m 10 juli brengt festival Julidans 10 dagen lang internationale hedendaagse dans in verschillende theaters in Amsterdam. Omdat het onmogelijk is om alle voorstellingen te zien, zet Julidans, in samenwerking met Dansen.blog.nl, festivalreporters in die verslag doen van de optredens. Bloggersduo Werters danst niet, zij kijken – graag, gretig en kritisch. Met een open blik en in klare taal verslaan zij wat ze zien. Van spektakel tot intieme solo’s, waar gedanst wordt, is Werters present. Twee brillen met een mening, love it or hate it.

Als je in een dag moet opbouwen waar je maanden aan hebt gewerkt, verdient dat werk het om gezien te worden. Dat is het vertrekpunt. Uiteraard zijn er voorkeuren en absolute dislikes, maar ook die worden op de proef gesteld. Zo kan een draak van een voorstelling in ieder geval nog verworden tot een dierbare anekdote en is een beetje spektakel aan het einde van een zure werkweek best een prettig verzetje. Kortom; beenwarmers uit de kast WERTERS maakt zich op voor Julidans 2011.

Tien dagen vol dans in alle vormen en maten, met grote gebaren en kleine gestes, van bewezen talenten tot nieuwkomers; er is voor elk wat wils op het festival. Of je nu blind kiest, het hele boekje uitvlooit of gewoon een favoriet hebt, koop een kaartje of twee en ga het avontuur aan. Wat is er nu schoner onder de kunsten, dan het instrumentarium van een danser? Het eigen lichaam als gereedschap, als vehikel, gedicht of vertelmachine. Het geruisloze lichaam, het zuchtende lijf, de doorzichtige beweging of verhulde schoonheid – wat jij wilt. Op de scheidslijn van goddelijke perfectie en noeste arbeid ontstaan de mooiste vormen. Dans is energie en WERTERS zoekt deze 21ste Julidans naar de magie van de tegenpolen, de weerstand en knetterende dynamiek. En jij?

Lees ook:Introductie #julidans festivalbloggers
Lees ook:Festivalblog #julidans: Even introduceren
Lees ook:Festivalreports #Julidans op Dansen.blog
Lees ook:#Julidans barst los
Lees ook:Festivalblog #julidans: Werters buiten ´t boekje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>