Rubriek: Nieuws

Jan Linkens nieuwe directeur Dansvakopleiding

Een wisseling van de wacht in de danswereld: Jan Linkens is de nieuwe directeur van de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij volgt Nancy Euverink op die assistent artistiek leider bij NDT 2 wordt.

Lees verder...

‘Dansmoves van toekomstige partner niet belangrijk’

Huh? Singles in Nederland vinden het niet belangrijk of hun toekomstige partner goede dansmoves in huis heeft of niet. Dat bleek uit een leuk onderzoekje van relatiesite Parship onder hun online daters. Maar een beetje ritmegevoel, daar scoor je toch altijd punten mee!

Lees verder...

Nieuw festival SPRING in Utrecht presenteert eerste namen

D e bekende Utrechtse festivals Springdance en Festival a/d Werf zijn gefuseerd tot een heel nieuw podiumkunstenfestival: SPRING! Van donderdag 16 t/m zondag 26 mei 2013 vindt dit nieuwe festival plaats in de binnenstad van Utrecht. De eerste namen zijn nu bekend en daaronder zitten al een paar mooie danswerken:

Lees verder...

Danser Boshoi Ballet zit achter zuuraanval

Hoe mooi dans op het podium ook is, achter de coulissen kan het flink haat en nijd zijn… Glasscherven in de spitzen van de concurrent, een mobieltje af laten gaan tijdens een moeilijke solo. Maar soms slaan mensen écht door. Danser Pavel Dmitrisjenko van het Russische Bolshoi Ballet heeft bekend dat hij de opdrachtgever was voor de aanval

Lees verder...

Harlem Shake: zo moet het dansje écht

Tot nu toe hebben wij ons op Dansenblog nog niet uitgelaten over de laatste ‘danshype’ The Harlem Shake. Want zeg nou zelf, vergeleken bij eerdere hypes als de Gangnam Style en de Party Rock flashmobs, heeft de Harlem Shake toch eigenlijk helemaal niets meer met DANS te maken? Dat vinden de bedenkers van de originele Harlem Shake ook.

Lees verder...

Dans Publieksprijs 2012 voor Et Après en Nina Plantefève

De uitreiking van de Nederlandse Dans Publieksprijs 2012 op de slotavond van CaDance werd uiteindelijk een Belgisch feestje. De prijs voor de Favoriete Dansvoorstelling ging naar de Belgische productie Et Après van Isabelle Beernaert. En de Belgische Nina Plantèfeve-Castryck, de winnares van SYTYCD 2011, werd bekroond tot Favoriete Danser.

Lees verder...