‘Bonebreaking’ en ‘vertical ballet’ in Beat the Best

Foto via RTL

Gisteravond zat ik natuurlijk niet voor de buis, maar ergens in een parkje met een biertje en een bbq, terwijl op RTL4 de eerste aflevering van Beat the Best werd uitgezonden. Geen beste dag om te beginnen voor zo’n grote show, maar ze trokken toch nog zo’n 783.000 kijkers. Vanmorgen wilde ik wel even zien wat ik gemist had. En dat bleken op dansgebied drie internationale acts te zijn:

De eerste danser was Atay uit Kirgizië. Hij deed een superstrakke electric boogie act, waarmee hij het verhaal van Wall-E de robot uitbeelde in dans. Een boeiend optreden, maar niet spectaculair genoeg voor de winst. Bekijk het hier.

Daarna kwam de mooie Zwitserse paaldanseres Helena Lehmann. Op een nummer van Adele leek ze aan de paal te zweven alsof ze gewichtloos was. ‘Paaldanseres’ is ook eigenlijk niet de juiste benaming voor deze dame, Lehmann is een klassiek/modern geschoolde danseres en dat zag je van haar act af (points!). Haar ‘vertical ballet’ is echt de moeite waard om even te bekijken: hier de video.

Dan The Ringmasters, een dansduo uit de VS. Hun stijl: bonebreaking en flexing. Dit optreden was in één woord bizar! Al hun gewrichten draaiden alle kanten op. Op het moment dat de shirts uitgingen, begon de act zelfs een beetje creepy te worden. Jurylid Angela Groothuizen trok wit weg! Bekijk het zelf hier!

Timor Steffens maakte zijn debuut als jurylid op de Nederlandse televisie. Net zoals ik was Timor het meest onder de indruk van The Ringmasters, maar helaas moesten zij het in de halve finale afleggen tegen de freestyle basketbal act van Michael van Beek. Het publiek stemde hem door naar de finale in Carré op vrijdag 14 september.

Wat vond jij de beste act van de eerste show? En hoe vonden jullie Timor als jury?

Lees ook:Nationale en internationale dans acts in ‘Beat The Best’
Lees ook:Danser Timor Steffens de nieuwe vlam van Madonna?
Lees ook:TP4Y: ‘de droom van elke choreograaf’
Lees ook:Timor repeteert met Usher
Lees ook:Everybody Dance Now: dit zijn de 3 finalisten van liveshow 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>