Franse danceact redt kunstmanifestatie

Tijdens de kunstmanifestatie Body in the Blue in Breda vormden de danceact DEST, als enige van Franse bodem, het hoogtepunt van de avond. DEST zijn de voorletters van het duo Simon Thierée en Elodie Danoque die een poëtische danceact opvoerden. De twee waren zelf ook verbaasd over het niveau. ‘Ik ken talloze uitstekende kunstenaars die hier dolgraag hadden opgetreden of geëxposeerd,’ aldus Thierée.

Het optreden van acrobate Melissa Elberger is fysiek erg knap, maar dat was dan ook het enige. Ook de act van het tweetal Leonie Ruissen en Jordan Artisan was niet boeiend. Ze hadden de pech dat het op technisch gebied alles tegenzat, zowel het beeld als het geluid. Maar er zat zoveel tegen het leek alsof het zo hoorde.

Gelukkig kwam toen DEST. Thierée is een volleerd violist en componeerde de muziek. Hij bespeelt zijn viool terwijl danseres Donaque erop danst met hoekige passen. Dan legt Thierée ineens zijn viool weg en zet vioolmuziek aan. De violist begint de bewegingen van Donaque na te apen. Dan wordt hij opdringerig en handtastelijk en krijgt de act een andere wending. Vooral als hij dreigt haar met geweld te nemen. Gelukkig bedenkt de man zich en staat Donaque op en zet een Engelstalige smartlap op. De opgebouwde spanning komt tot ontlading. De is act is zo het publiek steeds een stapje voor. De act zit dus goed in elkaar qua spanningsopbouw, verrassing, choreografie, zang en spel.

‘Body in the Blue’ is een Duits- Nederlands kunstproject georganiseerd door de Art Society of Dusseldorf WP8 in samenwerking met stichting Noisivision uit Breda. In dit kunstproject komen allerlei disciplines voorbij, zoals schilderen, tekenen, fotografie, beeldhouwen, film, theater, film, multimedia en natuurlijk dans. Het project startte 21 oktober in Dusseldorf. Nu is de manifestatie in Nederland die nog tot 18 november duurt.

Voor meer informatie: www.noisivision.nl

Lees ook:Win de DVD van Body Language!
Lees ook:Winnaar SYTYCD krijgt rol in film
Lees ook:Nijenhuis komt met eerste Nederlandse dansfilm
Lees ook:Nationaal Ballet op televisie
Lees ook:TIP: Isabelle Beernaert weer in het theater met Red, Yellow & Blue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>