Afrikaanse show wint zoukcompetitie

Sascha Boers en Elmostafa Kassa uit Nederland hebben de zoukcompetitie gewonnen tijdens de zouk/lambada danscompetitie in Amsterdam. De show, te zien op youtube, ziet er inderdaad erg leuk uit. Het begint heel vrolijk met leuke showpasjes. Na het intro wordt het aan de muziek te horen serieus. Ze beginnen nog met Afrikaans getinte bewegingen, maar dan gaat het toch echt beginnen.

De echte zoukpasjes beginnen als Boers even strak met de haren zwiept, zoals dat bij zouk hoort. De filmer/-ster was blijkbaar afgeleid, want in plaats van die twee verder te filmen, richt die de camera op het publiek. En dat was toch overbodig, het publiek was wel te horen met hun luide geklap en gejuich. Gelukkig ging de camera weer snel terug naar het duo om de rest van de swingende show te zien. Het was ook leuk omdat ze verschillende liedjes aan elkaar gemixt hadden met bekende (zoals Shakira) en minder bekende muziek. Er kwam zelf een klein beetje acrobatiek bij kijken. Oftewel een gevarieerde zouk-show!

Aan de zoukcompetitie deden allerlei koppels mee uit allerlei landen. De stellen moeten een eigen choreografie laten zien en daarnaast inproviseren op random muziek. Boers en Kassa kregen voor hun choreografie een staande ovatie van het publiek en negens en tienen van de jury. Het stel kreeg ook de hoogste score tijdens het improvisatiedeel. Een knappe prestatie aangezien ze nog maar kort met elkaar dansen en de zouk leerden met een salsa-achtergrond

Het tweede Braziliaanse danscongres en het derde zouk/ lambada danscompetitie werd eind oktober georganiseerd door Brasa events. In BrasaZouk dansstudios waren er drie dagen lang Braziliaanse danslessen, workshops, feestjes en optredens.

Het filmpje is te zien op youtube:

Foto: Berg Chabot

http://www.youtube.com/watch?v=KoVgBsF3Eoo

Lees ook:Lambada clip Kaoma
Lees ook:Obsessie voor zouk
Lees ook:Nieuw jaar, nieuwe dansen
Lees ook:Mission Salsa
Lees ook:Genieten met themajaar dans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>