Dansgeschiedenis op school

De kinderen van tegenwoordig boffen maar. De leerlingen van groepen zeven en acht van de basisscholen uit Alphen, Riel en Chaam kregen onlangs een dansende geschiedenisles! Zo wordt geschiedenis wel heel leuk. De groep Dance Project uit Delft gaf een les over alle dansen van 1900 tot heden. Dit deden ze niet saai aan de hand van het schoolbord. Nee, de les werd al dansend gegeven. Aan het eind mochten de leerlingen ook meedansen.

De dansgeschiedenisles werd gegeven in het kader van de educatieve kunstprogramma’s die jaarlijks op de scholen worden uitgevoerd. Alle dansvormen uit de afgelopen 100 jaar passeerden de revue, van wals en tango tot hiphop en house. De kinderen genoten zichtbaar van de dansen die de beroepsdansers uitvoerden. Rick van Vos uit Riel vond de charleston een ‘heel leuk dansje op een soort Mickey-Mouse-muziek,’ maar vond de break- streetdance-acts toch wel het leukst. Sanne van Oss vond dat de artiesten zulke verschillende dingen lieten zien en ‘met zulke mooie lenige bewegingen.’

Toen de ‘leraren’ de dansgeschiedenis van streetdance, salsa en een imitatie van Michael Jackson gingen behandelen, konden de kinderen moeilijk stil blijven zitten. Maar daar hadden de dansers rekening mee gehouden. De kinderen mochten daarna meedoen aan de dansworkshop ’15 minuten eeuwswing’. Ze konden zich lekker uitleven met de wals, charleston en John Travolta. Maar ‘wat wij moesten doen, was wel iets simpeler dan wat de echte dansers lieten zien,’ vond Aron Arends uit groep zeven van de Willibrordus.

De komende maanden krijgen de leerlingen van de overige groepen van de basisscholen uit Alphen ook dansgeschiedenisles.

Dance Project bestaat uit een team van dansdocenten met als missie om een zo groot mogelijk publiek te stimuleren door middel van dans, theater en kunstmomenten. Dance Project maakt allerlei dansprojecten op maat, zoals dansworkshops, voorstellingsprojecten of dansdagen in het onderwijs.

Meer informatie over Dance Project: www.danceproject.nl

Foto: John Schouten/PVE

Lees ook:Videoclips voor kinderen
Lees ook:Spectaculair WK Showdans
Lees ook:Wethouder danst met leerlingen
Lees ook:Overgewicht te baas met danscomputerspel
Lees ook:Hiphopper Remy grijpt derde New York-ticket in SYTYCD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>