The Internet Ballet Database

Het Theater Instituut Nederland (TIN), Interakt en Van den Ende Foundation hebben onlangs de site www.eenlevenlangtheater.nl gelanceerd. Op de website staat informatie en audiovisueel materiaal van Nederlandse theatergrootheden uit alle theatervormen, zoals theater, dans, revue en opera. Volgens het TIN staan er grootheden op die het publiek nu iets zeggen, maar ook bekende mensen die in de vergetelheid dreigen te raken. De site moet een paradijsje worden voor de theaterliefhebber.

Op de site van het TIN moet nog genoeg audiovisueel materiaal komen. ‘Het is nog wel lastig om de rechten daarvoor te krijgen.’ aldus een woordvoerster in het Parool. De site moet een beetje te vergelijken zijn met The Internet Movie Database, die iedere maand wereldwijd door filmliefhebbers wordt bezocht.

Dit jaar zal Hans van Manen, die choreografieën heeft gemaakt voor onder andere het Nederlands Danstheater en Het Nationale Ballet, op de site komen. Ook is er al een aanvraag naar Van den Ende Foundation voor financiën, om nog andere grootheden uit het Nederlands theater op de site te zetten, waaronder voormalig choreograaf van Het Nationale Ballet, Rudy Dantzig.

Ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar het audiovisuele materiaal!

Foto: NDT, Danzaballet

Lees ook:Toer van Schayk op Een Leven Lang Theater
Lees ook:Jarige choreograaf krijgt festival
Lees ook:Bijzonder verjaardagsfeestje voor choreograaf Hans van Manen
Lees ook:Vuitton schenkt fotoserie aan Rijksmuseum
Lees ook:Don Quichot van Nationaal Ballet op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>