Doggydance als therapie voor bijtgrage hond

Honden laten dansen vind ik iets aparts en misschien tegennatuurlijk. Maar ik heb nu een bericht gelezen dat het toch goed voor een hond kan zijn. Bijvoorbeeld voor hond Cooper die een keer een ander kleine hond in haar bek nam. Een afschuwelijke ervaring voor het baasje. Nadat de gedragstherapeut het baasje van Cooper niet kon helpen, ging ze met Cooper naar doggydance. Dat klinkt gevaarlijk, maar Cooper is agressief naar andere honden, maar juist uiterst lief en gastvrij naar andere mensen toe.

Cooper heeft al eens een paar maal met succes in een kinderdansgroep opgetreden. De hond bezorgt voor veel vertier als ze de kinderen pootjes geeft, onder de benen doorloopt en precies op tijd in het rond danste. Het maakt de hond ook niet uit of ze nu voor 50 of voor ruim 300 man moet dansen. Cooper heeft toch alleen maar oog voor de koekjes van de meisjes, want daar zitten immers koekjes in.

De doggydanceles met Cooper ging goed, de hond genoot duidelijk van alle kunstjes en de beloning die ze erna kreeg. Cooper kreeg dan ook les van Belgisch kampioen doggydance. De trainster wist zeker dat Cooper alleen maar angstig was voor andere honden en daarom in de aanval ging. Het agressieve gedrag naar andere honden kwam nadat haar moeder met soortgenoten op Cooper afvlogen. De trainster haalde uiteindelijk haar eigen hond Border Collie er langzaam bij, terwijl Cooper even afgeleid werd. De trainster liet een hele demonstratie zien met haar Border Collie. Cooper zou het misschien allemaal niet kunnen leren, maar ze reageerde niet toen de andere hond dichterbij kwam. Sterker nog, ze ging zelfs liggen en is ze over haar angst voor andere honden heen.

Zo zie je maar, dat het tegennatuurlijke doggydance toch nog ergens goed voor kan zijn…

Foto: www.dierennieuws.nl

Lees ook:Doggy-dancing een rage
Lees ook:Petra heeft skate-off verloren
Lees ook:Obsessie voor zouk
Lees ook:‘The (ultimate dance) battle is on’ in So You Think You Can Dance
Lees ook:Hiphopper Remy grijpt derde New York-ticket in SYTYCD

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Doggydance als therapie voor bijtgrage hond

  1. Andre

    waar kan ik mijn hond opgeven?

      /   Reply  / 
  2. Ingeborg Klasens

    Als baasje van Cooper kan ik melden dat ze steeds meer vorderingen maakt. Het feit dat ze als puppy door haar moeder 2x gepakt is en door een hond uit de buurt heeft haar angstig gemaakt. Door haar angst gaat ze vast in de verdediging. Bij Cooper was het duidelijk een kwestie van haar agressieprikkel (wat angst bleek te zijn) om te buigen naar een positieve prikkel. Gelukkig is deze lieverd zeer leergierig en heeft ondanks haar pittige raseigenschappen een enorme “will to please”.

    Groetjes Ingeborg

      /   Reply  / 
  3. Ingeborg Klasens

    Wij wonen in Belgie. Cooper heeft dan ook les van een Belgische, maar niet de eerste de beste hoor. Ze was 2e met de internationale doggydancewedstrijden.

    Groetjes
    Ingeborg

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>