Introdans Ensemble voor de Jeugd danst ‘Bont en Blauw’

Foto: Yvonne van de Ven

Aankomend weekend gaat het nieuwe programma Bont en Blauw van Introdans Ensemble voor de Jeugd in première in de Schouwburg in Arnhem. Het belooft weer een bijzondere voorstelling voor het jonge publiek te worden.

Bont en Blauw bestaat uit drie stukken. Allereerst wordt het publiek meegenomen in de fantasievolle wereld van de beroemde Amerikaanse kunstenaar en choreograaf Alwin Nikolaïs. In zijn meesterwerk Crucible lijkt het bijvoorbeeld net of je naar de rijke schakeringen van een caleidoscoop kijkt, door een ingenieus gebruik van spiegels en belichting. Daarnaast komen ook andere succeswerken van Nikolaïs voorbij, zoals Tensile Involvement, waarin dansers dansen in een wirwar van elastieken.

Daarna volgt het stuk Blue Journey van David Middendorp: een geestig werk waarin live-dans en filmbeelden op heel geraffineerde wijze in elkaar overvloeien. Nieuw voor het gezelschap is ook het prachtige Short Circuit van de Zwitserse choreograaf Jérôme Meyer, waarin een heel spannende mix van dans en video tot stand wordt gebracht.

Het klinkt als een leuke en boeiende show om met de kids naar toe te gaan. De première is op 2 maart 2013 in de Schouwburg Arnhem en de voorstelling speelt t/m 14 juni 2013. Meer info en speellijst hier.

Lees ook:Introdans Ensemble voor de Jeugd bij Het Klokhuis
Lees ook:Grote meesters openen seizoen bij Introdans
Lees ook:Introdans danst ‘Oorlog & Vrede’ in het kader van herdenkingen
Lees ook:Introdans toont negen stukken tijdens ‘Juni Danst’
Lees ook:Opgesloten in je eigen lichaam

1 Reacties // Reageer

One thought on “Introdans Ensemble voor de Jeugd danst ‘Bont en Blauw’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>