Nederlands Dans Theater in Russische sferen met Mariinsky

mariinsky balletIn het kader van het Nederland-Ruslandjaar heeft het Nederlands Dans Theater het oudste klassieke balletgezelschap ter wereld, het Mariinsky uit Sint Petersburg, uitgenodigd in Den Haag.

Op 15 november danst het Mariinsky Ballet het sprookje The Little Humpbacked Horse en op 16 en 17 november het choreografische meesterstuk Giselle in het Lucent Danstheater. De balletten worden live begeleid door het Mariinsky Orkest.

Het traditionele Russische sprookje The Little Humpbacked Horse vertelt het verhaal van de gewone jongen Ivan, die als dank voor het oplossen van een mysterie een gebocheld paardje ontvangt. Het lelijke beestje blijkt speciale krachten te hebben en helpt Ivan om drie onmogelijke beproevingen van de hebzuchtige tsaar te doorstaan.

Het eeuwenoude Romantische ballet Giselle is een universeel liefdesverhaal over het tragische lot van boerenmeisje Giselle, wiens hart gebroken wordt door haar geliefde edelman Albrecht.

Lees ook:Nationale Ballet bij benefiet voor Japan
Lees ook:Drie dans-toppers in één
Lees ook:Dansgroep Amsterdam danst op 20 november voor cultuur
Lees ook:Befaamd Bolshoi Ballet in de bios
Lees ook:Begin het jaar met vurige tango

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>