Doornroosje valt voor een junkie bij het Nederlands Dans Theater

© Rahi Rezvani

© Rahi Rezvani

De afgelopen jaren waren de titels van de voorstellingen van het Nederlands Dans Theater  niet al te verrassend: je ging naar Programma A, B of C, of Programma I, II of III. Daarom waren we des te verrast door de titel van het stuk waarmee NDT1 het nieuwe seizoen aftrapt: Sleeping Beauty.

NDT 1 danst het ballet Sleeping Beauty van de Zweedse choreograaf Mats Ek: een moderne variant van het klassieke verhaal van Doornroosje, met een donker randje. In deze voorstelling gaat de verwende Aurora op zoek naar spanning in haar leven. Die vindt ze wanneer ze verliefd wordt op een junk. Eks opmerkelijke bewerking van Prinses Aurora’s odyssee is volgens het NDT ontwrichtend, komisch en diep ontroerend.

Sleeping Beauty gaat op 8 oktober in première in het Lucent Danstheater in Den Haag en is daarna nog te zien in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Leeuwarden, en Eindhoven.  Bekijk de speellijst.

Benieuwd? Bekijk hier alvast een fragment uit de repetities:

 

 

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Debuut Spanjaarden bij Nederlands Dans Theater II
Lees ook:Eerste soliste Jurgita Dronina wint Zwaan!
Lees ook:Repetities NDT I
Lees ook:Verhuizing Nederlands Dans Theater jaar uitgesteld
Lees ook:175.000e bezoeker Sleeping Beauty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>