Dansdocente Claudia de Rijter wint Rookie 2007

De Zwolse dansdocente Claudia de Rijter is afgelopen weekeind uitverkoren tot Rookie 2007. Rookie of Europe is een prestigieuze titel die jaarlijks uitgereikt wordt aan het grootste nieuw Europees presentertalent. De deelnemers moeten twee tot vijf jaar les hebben gegeven in bijvoorbeeld steps, streetdance, thai-bo of bodysculpt. Ze worden beoordeeld op personaliteit en goede technieken. Claudia kreeg de prijs omdat ze volgende de jury op de meest creatieve wijze omgaat met choreografie, muziek en het oppeppen van de leerlingen.

Claudia gaat nu in de eerste week van september in de Deense hoofdstad Kopenhagen de strijd aan met elf andere Europese dansers om de eretitel Rookie of Europe. Ze moeten tijdens dit weekendevenement twee workouts presenteren van wel precies 28 minuten. De Europese Rookie wordt automatisch geboekt om les te geven op meerdere internationale conventies. Een mooie prijs dus.

Rookie 2007 is gericht op aerobic, streetdance, go-go en salsa. Als je ook kennis wilt maken met deze dansvormen kan je zondag 3 juni terecht bij DIFF Dancemasters en Dans- en Balletschool Ria van Diffelen aan de Jufferenwal in Zwolle, waar Claudia lesgeeft.

Voor meer informatie over de workouts: www.riavandiffelen.nl

Voor meer informatie over Rookie: www.rookieofeurope.com

Lees ook:

NDT-danseres genomineerd voor internationale dansprijs

Kungfu held wint dansprijs

Foto: www.riavandiffelen.nl

Lees ook:Tranga Dance wint NK streetdance
Lees ook:Remi Wörtmeyer wint Alexandra Radius Prijs 2013
Lees ook:Dansen voor God
Lees ook:Marijn Rademaker vaste gastsolist bij Nationale Ballet
Lees ook:Marijn Rademaker als Florimund

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>