Dansen voor Heart Dance Award

Vierhonderd basisschoolgroepen gaan de strijd aan voor de Heart Dance Award 2007, een wedstrijd op initiatief van de Nederlandse Hartstichting. De stichting wil leerlingen zo duidelijk maken dat een gezonde levensstijl belangrijk is. En dat dansen gezond is. Daarvoor is de stichting de afgelopen maanden op basisscholen in Nederland langsgeweest om mee te doen.

De afgelopen maanden hebben de bassisscholen zich in het zweet gewerkt om een leuk dansje te produceren. Het thema was: Veel Bewegen, Gezond Eten en Niet Roken. De voorrondes begonnen afgelopen maandag 2 april. Er kan helaas niet meer worden gekeken, want alle theaters zijn vol! De halve finale is 25 april in Bussum.

Één van die scholen die meedoet is de Willem-Alexanderschool in Harderwijk. Meester Martin van de Wal besloot zijn groep 8 op te geven voor de wedstrijd. Ze hadden twee maanden de tijd om het dansje te leren, wat ze zelf hebben gemaakt. Het verhaal achter de dans gaat over twee groepen. De zogenaamde rokers, met het groene shirt, en de niet-rokers, met het zwarte shirt. Ze dansen tegen elkaar, maar uiteindelijk winnen de gezonde niet-rokers. De rokers trekken dan hun zwarte shirts uit en gooien hun (nep)sigaret weg.

De Heart Dance Award 2007 is ook op Z@pp te volgen. Op vrijdag 20 april zijn in het weekjournaal de voorrondes te zien. Dan zie je ook meteen wie doorgaat naar de Halve Finale. Op vrijdag 11 mei staat het Schooltv-weekjournaal vanaf 11.00 in het teken van de Heart Dance Award 2007 en een gezonde leefstijl.

Voor meer informatie zie: www.heartdanceaward.nl

Lees ook:

Dansworkshops volgen en gelijk goed doel steunen

Danscomputer tegen aids

Recordpoging dansen, meedoen?

Foto: www.heartdanceaward.nl; de foto is niet van de groep hierboven genoemd

Lees ook:Directeur NDT heeft nieuwe baan
Lees ook:Nederlands Dans Theater genomineerd voor Britse dansprijs
Lees ook:Fenomenaal: dansen op krukken
Lees ook:Boksen versus dansen
Lees ook:Everybody Dance Now: dit zijn de 3 finalisten van liveshow 2

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>