Festivaldirecteur Circo Circolo ontvangt Franse onderscheiding

Vrijdag 22 oktober was een bijzondere dag voor de directeur van circustheaterfestival Circo Circolo.Wim Claessen ontving van het Franse Ministerie van Cultuur de Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn jarenlange inzet ten behoeve van het Cirque Nouveau of wel het Circustheater.

Al in zijn tijd als directeur van Theaterfestival Boulevard haalde Wim Claessen als eerste, Franse, nieuwe circusgezelschappen naar Nederland. Na Boulevard stond Wim aan de wieg van de Circustheaterschool in Tilburg en was hij initiatiefnemer van Circo Circolo. Ook op dit festival zijn weer verschillende Franse gezelschappen te zien. Extra bijzonder is de komst van de tentoonstelling Monstration in combinatie met de voorstelling Secret van Cirque ici naar Nederland. Met deze gaat een grote wens en droom van Wim Claessen in vervulling en zet hij een extra artistiek stempel op festival Circo Circolo.

Claessen kreeg de onderscheiding uithanden van Isabelle Mallez, van de Culturele Ambassaderaad van de Ambassade van Frankrijk in Nederland, tevens Directrice van het Institut Français des Pays-Bas.

Lees ook:Circustheater in Circo Circolo
Lees ook:Eerste soliste Jurgita Dronina wint Zwaan!
Lees ook:Dubbele nationaliteit? Dubbele korting!
Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor Conny Janssen
Lees ook:Cirque du Soleil met Corteo naar Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>