Dit zijn de winnaars van de Dansprijzen Dansersfonds ’79

Foto's: NDT en het Nationale Ballet

Foto’s: NDT en het Nationale Ballet

De dansprijzen van het Dansersfonds ’79 zijn dit jaar voor Ted Brandsen van het Nationale Ballet, Imre van Opstal van het Nederlands Dans Theater en Wendeline Wijkstra, ook van Het Nationale Ballet.


De Prijs van Verdienste 2013 wordt dit jaar toegekend aan Ted Brandsen, artistiek leider van het Nationale Ballet. “Het is iemand die waar hij maar kan overtuigend optreedt als promotor, die zich zeer bewust  is van de waarde van traditie en vernieuwing, die onverschrokken en volhardend  zoekt naar nieuwe of andere samenwerkingsverbanden, naar creatievelingen uit andere kunstdisciplines en culturen, naar ingangen bij de publieke media,” luidt het juryrapprot.

De twee Aanmoedigingsprijzen van het Dansersfonds’79 gaan dit jaar naar twee Nederlandse en in Nederland opgeleide dansers.  De eerste, Imre van Opstal van het Nederlands Dans Theater, heeft volgens de jury: “het afgelopen seizoen overduidelijk laten zien dat zij naast haar  niet geringe natuurlijk danstalent ook in ruime mate over de nodige mentale kwaliteiten bezit om  dat talent tot grote bloei te brengen.”

De tweede, Wendeline Wijkstra van Het Nationale Ballet, kennen we natuurlijk allemaal uit de tv-serie Bloed,Zweet en Blaren. Ze is de jury dan ook niet alleen opgevallen vanwege de beloftes  in haar optredens, maar ook omdat ze zich dit seizoen voor een groot publiek zo opmerkelijk presenteerde als een ware ambassadrice voor de danskunst.

De prijzen worden op dinsdag 16 september uitgereikt. Gefeliciteerd alle drie!

 

Lees ook:50 jaar affiches Nationale Ballet in Hoorns Affichemuseum
Lees ook:Choreografietalent in New Moves
Lees ook:Eerste soliste Jurgita Dronina wint Zwaan!
Lees ook:Nieuwe solisten bij Nationaal Ballet
Lees ook:Nationaal Ballet op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>