Jan Linkens nieuwe directeur Dansvakopleiding

balletschoenenEen wisseling van de wacht in de danswereld: Jan Linkens is de nieuwe directeur van de dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium. Hij volgt Nancy Euverink op die assistent artistiek leider bij NDT 2 wordt.

Linkens krijgt Catharina Boon aan zijn zijde als adjunct-directeur van de Dansvakopleiding. Zij was tot nu toe assistent van het College van Bestuur van de Hogeschool der Kunsten Den Haag. Naast zijn nieuwe functie bij het Koninklijk Conservatorium blijft Linkens ook gewoon aan het werk als artistiek intendant bij het Internationaal Danstheater.

Jan Linkens is een  gevestigde naam in de wereld van de dans. Van 1977 tot 1994 was hij – eerst als danser, later als choreograaf – verbonden aan Het Nationale Ballet in Amsterdam. Als choreograaf heeft hij sinds 1979 inmiddels  meer dan 60 balletten gecreëerd met verschillende gezelschappen  wereldwijd. Hij werkte als artistiek leider en huischoreograaf van het Tanztheater der Komischen Oper in Berlijn en later werkte hij bij Companhia Nacional de Bailado, het Nationale ballet van Portugal. Na 17 jaar werken in het buitenland is Linkens sinds 2011 terug in Nederland als artistiek intendant van het Internationaal Danstheater in Amsterdam.

Dansen.blog.nl wenst Jan Linkens veel succes bij het Koninklijk Conservatorium!

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Groningse choreograaf verlaat Gronings dansgezelschap
Lees ook:Internationaal Danstheater wisselt van leider
Lees ook:Jarige choreograaf krijgt festival
Lees ook:Choreografietalent in New Moves
Lees ook:Michael Shannon artistiek directeur van Antwerpse balletschool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>