So You Think You Can Dance: ode aan de choreografen

Foto: Bob Karman

Wat een verwennerij weer qua optredens in SYTYCD! Natuurlijk zijn het de dansers die de prachtwerkjes neerzetten, maar deze week willen wij wat extra aandacht vestigen op de architecten van al dat moois: de choreografen.

In liveshow 6 zagen we allereerst een strakke hiphop fast van Steeve Austin. Wij zijn dit seizoen echt fan geworden van zijn werk, het liefst springen we op de bank om mee te dansen als zijn choreo voorbij komt. Daarna volgde een vurige paso doble van het Koen & Roemjana. Wat zij ook maken, het is altijd een genot om naar te kijken.

Een verrassing deze week was de gastchoreograaf die het moderne dansstuk maakte, één van de grootmeesters van de Nederlandse dans: Ed Wubbe. Geweldig dat de dansers van SYTYCD de kans krijgen om met hem te werken, geweldig dat de kijkers thuis zo’n mooi en creatief stuk kunnen zien op de commerciële zender. Een waardevolle toevoeging aan de show, net als vorige week het stuk van Conny Janssen. SYTYCD mag trots zijn dat zulke grote namen aan het programma mee willen werken.

Maar één optreden van gisteravond verdient speciale aandacht. Vivian & Frederic zetten de mooiste performance van het hele seizoen neer op een contemporary hiphop choreografie van Roy Julen. Woorden schieten te kort om dit optreden te beschrijven, dus mocht je het niet gezien hebben: kijken!


In liveshow 6 zaten dus geen stukken van vaste namen als Laurent Flament, Isabelle Beernaert, Vincent Vianen, Peter Bosveld, maar deze ode aan de choreografen geldt natuurlijk net zo goed voor hun werk. Hulde!

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Exit voor Inge & Hessel in So You Think You Can Dance
Lees ook:It’s on! Audities So You Think You Can Dance 2012 van start
Lees ook:Nieuw jurylid SYTYCD 2012: Ish Ait Hamou
Lees ook:Publiek stemt Eliane en Remy naar huis in So You Think You Can Dance
Lees ook:Audities So You Think You Can Dance 2012 : It’s a wrap!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>