Duitse choreograaf wint

Vaste choreograaf van het Scapino Ballet, Marco Goecke, heeft de Njinsky Award gewonnen voor meest belovende en opvallende choreograaf in de internationale danswereld. De ceremonie werd georganiseerd door het Monaco Dance Forum. De prijs werd uitgereikt door prinses Caroline van Monaco.

Goecke heeft een heel eigen bewegingstaal, waarin vaak de nadruk ligt op torso en armen. Zijn dansen zijn vaak snel, zeer expressief en intens. Over zijn werk wordt gezegd dat je het verafschuwt of prachtig vindt. Je wordt er in ieder geval emotioneel door geraakt.

Marco Goecke werd in 1972 in Wuppertal geboren. Hij volgde zijn dansopleiding aan de balletacademie van de Heinz Bosl-stichting in München en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1995 haalde hij zijn diploma. Nu is hij huischoreograaf bij het Stuttgarter Ballet en vaste gastchoreograaf bij Scapino Ballet. Zijn eerste, spraakmakende choreografie voor Scapino is ‘Der rest ist schweigen’ in 2005 (zie foto) werd als één van de hoogtepunten geselecteerd voor de Nederlandse dansdagen. In 2006 choreografeerde Goecke twee dansstukken. Hij is door de internationale pers uitgeroepen tot hét nieuwe grote choreografisch talent.

Dat belooft wat! Op 9 februari brengt Scapino Ballet ‘Beautiful Freak’ van Goecke in première in de voorstelling Heartland.

Voor meer informatie: www.scapinoballet.nl

Foto: Hans Gerritsen en Scapino Ballet

Lees ook:Scapino Ballet naar het buitenland
Lees ook:Marijn Rademaker vaste gastsolist bij Nationale Ballet
Lees ook:Scapino Ballet danst op Franse chansons in ‘Le Chat Noir’
Lees ook:Choreografen Twools 13 bekend
Lees ook:De nieuwe SpitZ is uit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>