Scapino Ballet danst op Franse chansons in ‘Le Chat Noir’

Le Chat Noir - Foto: Ton van Til

Na het grote succes van Romeo & Julia komt het Scapino Ballet Rotterdam vanaf februari met een nieuw stuk: Le Chat Noir. Een voorstelling met dansstukken van choreografen Ed Wubbe, Felix Landerer en Marco Goecke.

Artistiek leider Ed Wubbe nam het theatercafé ‘Le Chat Noir’ in de kunstenaarswijk Montmartre in Parijs als vertrekpunt. Dit was aan het eind van de 19e eeuw een belangrijke broedplaats voor artiesten uit het variété, cabaret en muziek. In de choreografie van Wubbe staat het thema van de bohemien in het Franse muziekrepertoire dan ook centraal. Er wordt gedanst op chansons van o.a. Édith Piaf en Jacques Brel en op muziek van Jacques Offenbach.

Ook ‘resident choreographer’ Felix Landerer blijft binnen het thema van de Franse bohemien. Hij liet zich inspireren door Eric Satie, een Franse componist en vaste bezoeker van ‘Le Chat Noir’. Landerer vroeg de Duitse componist Christof Littmann voor zijn choreografie een moderne bewerking te maken van de muziek van Satie.

Het derde stuk is ‘Supernova’, het prachtige stuk dat huischoreograaf Marco Goecke in 2009 maakte voor Scapino. Op jazz-muziek van de Franse componist Pierre Louis Garcia-Leccia speelt Goecke met beweging en licht. Een choreografie in zijn typerende stijl van razendsnelle bewegingen, een duistere sfeer en vele subtiele vondsten.

De première van ‘Le Chat Noir’ is op 21 februari 2013 in de Rotterdamse Schouwburg. Het stuk draait van 15 februari tot 17 mei, de speellijst is hier te zien.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Scapino Ballet brengt ‘Le Chat Noir’ tot leven
Lees ook:Choreografen Twools 13 bekend
Lees ook:Iconen uit de kunst staan centraal in Scapino’s ICONS
Lees ook:Scapino Ballet brengt topprodcutie ‘Pearl’ terug in het theater
Lees ook:Ed Wubbe regisseert Nederlandse Dansdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>