Dunya Festival verlaat geografische podia

Ortel Dunya Festival viert dit jaar haar 30e verjaardag. De jubileum-editie zal anders zijn van opzet. Tot nu toe ging het om ‘geografische’ podia, waarbij artiesten uit een bepaald land of werelddeel optraden. Dit jaar komen er acht plekken met een eigen inhoud en sfeer. Traditionele muziek en dans uit Turkije komen nu op hetzelfde podium als muziek en dans uit Azië.

Organisator Guus Dutrieux: ‘Vaak is een jubileum een moment om terug te blikken, maar wij kijken met Dunya liever vooruit.’ Met de nieuwe opzet wil het festival meer ruimte bieden aan de verscheidenheid van wereldculturen en een grotere variëteit in haar programma brengen.

Één van de nieuwe speelplekken voor de dansliefhebber is NuHorizons. Deze speelplek zich richt op het jongerenpubliek waar op het interactieve danspodium verschillende optredens en workshops worden gegeven. Global Village zit vol traditionele en volkse muziek en dans. Hier zullen diverse optredens en workshops volksdans worden gegeven.

Het gratis evenement trok de afgelopen twee jaar meer dan 200.000 bezoekers. DUCOS Productions die het festival organiseert wil het volledige programma in april bekendmaken. Het festival wordt als vanouds in het Park bij de Euromast in Rotterdam gehouden.

Meer informatie over het festival: www.dunya.nl

Foto: Ortel Dunya Festival

Lees ook:Verwarring rond dans en dance in Hoogeveen
Lees ook:Voel het ritme in 2007
Lees ook:Streetsports, Arts and Awareness op Streetmasters Festival
Lees ook:Jarige choreograaf krijgt festival
Lees ook:5 danstips voor het Haags Uit Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>