Ed Wubbe wint Prijs van Verdienste 2013

Foto: Bryndis Brynjolfsdottir

Foto: Bryndis Brynjolfsdottir

Choreograaf Ed Wubbe heeft vanavond in het DeLaMar Theater in Amsterdam de Prijs van Verdienste 2013 van het Dansersfonds ’79 uitgereikt gekregen. Onder zijn leiding groeide Scapino uit tot een populair en toonaangevend dansgezelschap. Gefeliciteerd Ed!

Volgens de jury, waaronder ex-sterdansers Han Ebbelaar en Alexandra Radius, legt Wubbe ‘een sterk accent op vernieuwende elementen in de hedendaagse dans’. “Ed Wubbe staat midden in de maatschappij, is energiek, neemt risico’s en laat zich graag inspireren door andere kunstvormen en kunstenaars. Hij geeft kansen aan nieuwe choreografen, daagt zijn dansers uit andere kanten van hun talent aan te boren en laat zijn stem horen in kunstpolitieke debatten. Wubbe streeft er naar een jong en nieuw publiek te trekken en dat lukt hem uitstekend.”
De twee Aanmoedigings Prijzen van het Dansersfonds’79 gaan naar de Nederlandse dansers Nathan Brahne van Het Nationale Ballet en Myrthe van Opstal van het Nederlands Dans Theater.

Lees ook:Ben jij ‘Team Min Hee’?
Lees ook:Ed Wubbe regisseert Nederlandse Dansdagen
Lees ook:Hiphopper Remy grijpt derde New York-ticket in SYTYCD
Lees ook:Scapino-danseres Bonnie Doets wint Gouden Zwaan
Lees ook:Amsterdamdans nieuw festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>