Scapino Ballet danst tijdens 5 mei-concert op Amstel

Foto: Hans Gerritsen

Foto: Hans Gerritsen

Morgen kunnen we tijdens het 5 mei-concert genieten van een mooi dansstuk van het Scapino Ballet. Choreograaf Ed Wubbe maakt het stuk speciaal voor concert op de Amstel.


Het idee achter het dansstuk is dat vrijheid moet worden doorgegeven van generatie op generatie. Om dit te verbeelden wordt het stuk gedanst door twee generaties dansers, Scapinodansers Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen en de 11-jarige amateurdanseres Soleil de Jager.

Ed Wubbe: “Ik vind het belangrijk 4 en 5 mei te herdenken zodat ook nieuwe generaties zich bewust zijn van wat haat en onverdraagzaamheid kunnen aanrichten en wat vrijheid betekent. Ik vind het bijzonder dat we daar op Bevrijdingsdag als Scapino met dans aan mogen bijdragen.”

Het 5 mei-concert is gratis toegankelijk voor publiek. De NOS zendt vanaf 20:30 uur een live registratie uit. Onder de aanwezigen zijn Koning Willem Alexander, Koningin Maxima, Prinses Beatrix en minister-president Rutte. Andere artiesten die optreden zijn zangeres Jenny Arean en jazzmuzikant Wouter Hamel.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Scapino Ballet in Ziggo Dome als voorprogramma Spaanse Rijschool
Lees ook:Verliefd op de pure Romeo & Julia van Scapino Ballet
Lees ook:Scapino Ballet danst op Franse chansons in ‘Le Chat Noir’
Lees ook:Scapino Ballet brengt topprodcutie ‘Pearl’ terug in het theater
Lees ook:Shakira danste eindelijk in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>