Nieuwe musicalschool in Almere

In Almere Vandaag las ik dat de Faust Theaterschool in Almere in september begint met de Musical Highschool voor jongeren van twaalf tot achttien jaar. De highschool verzorgt een driejarige opleiding in de vakken dans, zang en toneel. In het eerste jaar is er plek voor twee groepen van veertien leerlingen.

Maar het is niet simpel om les te krijgen op deze school. Het is een serieuze opleiding en daarom moet er auditie worden gedaan. Eenmaal binnen mogen repetities eigenlijk niet worden gemist. ‘Iedere maandagavond wordt twee uur lang keihard gewerkt. We eisen echt wel iets van de leerlingen. Tijdens de eerste auditiedag nemen jongeren ook een motivatiebrief mee. Verder wordt ook gekeken of er voldoende talent aanwezig is’, aldus Quinten Faust.

Voor een nieuwe opleiding zijn ook nieuwe docenten nodig. Zo heeft Faust de musicalster Tony Neef (Miss Saigon) en Paul Donkers (Cats) aangetrokken om een workshop te geven. Ook is er een begin gemaakt met samenwerking met theaterschool ’t Voorland, die zich voornamelijk op theater richt. ‘We houden de audities samen. En voor de toekomst wordt wellicht het basisjaar van de opleiding samen gegeven.’ De Musical Highschool zal huisvesten in het Randstadhuistheater.

Voor meer informatie en aanmelden voor audities: www.theaterhuis.nl

Lees ook:

Breakdance op je schoolopleiding

Nieuwe mbo-dansopleiding in Groningen

Foto: www.musicals.nl, van de musical Cats

Lees ook:Breakdance op je schoolopleiding
Lees ook:Streetsports, Arts and Awareness op Streetmasters Festival
Lees ook:De feel good ‘Grease’ film van nu
Lees ook:Dansgroep Amsterdam danst op 20 november voor cultuur
Lees ook:Nieuwe mbo-dansopleiding in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>