Serieus dansen met handicap

In Etten-Leur bij zaal Roovers, worden iedere woensdagavond danslessen gegeven voor mensen met een verstandelijke handicap. ‘Gezelligheid staat voorop’, licht vrijwilligster Connie Dierckxsens toe. ‘Maar dat wil niet zeggen dat er niet serieus gedanst wordt.’ ‘We beginnen met twee foxtrotjes om op te warmen, daarna kunnen de zweetdoekjes wel gepakt worden,’ voegt dansinstructeur Peter van Aart toe.

Ook hier is er een groep voor beginners en gevorderden en aan het eind van het seizoen in mei wordt er afgedanst voor een officiële jury. Daarna worden de danscertificaten uitgereikt. De 28-jarige vrijwilliger Dennis Weterings helpt sinds zijn zestiende al mee. Ook zijn ouders en zus maken deel uit van de vaste groep vrijwilligers die fungeren als danspartners. Want net zoals bij de meeste dansscholen is er behoefte aan mannelijke danspartners.

Dus wil je ook eens meehelpen en heb je enige danservaring? Kom dan langs bij zaal Roovers aan de Zundertseweg in Etten-Leur.

Foto: Ron Magielse

Lees ook:Videoclips voor kinderen
Lees ook:Nationale Ballet bij benefiet voor Japan
Lees ook:Sterren dansen op ijs vervroegd
Lees ook:Dansen in trance bij Djaran Kepang dansers
Lees ook:Kijkje achter de schermen bij Step up 4 Revolution

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>