Dans Publiekprijs 2013 voor Conny Janssen en Isabelle Beernaert

Foto: Leo van Velzen.

How Long is Now. Foto: Leo van Velzen.

Het publiek heeft gesproken: de winnaars van de Dans Publieksprijs 2013 zijn bekend! De prijzen voor de Beste Choreografie gaan naar Conny Janssen en Isabelle Beernaert. Dansers Pascal Schut en Davide Cocchiara winnen de prijzen voor Beste Danser. Gefeliciteerd!

Isabelle Beernaert blijft populair bij het publiek. Vorig jaar won zij ook al de prijs voor haar stuk Et Après, dit jaar sleept ze de prijs binnen voor de voorstelling ‘Red, Yellow & Blue’. Conny Janssen wint de prijs voor haar voorstelling ‘How Long is Now’. Conny Janssen krijgt verder de Oeuvreprijs uitgereikt voor haar invloed op de Nederlandse dans. Gefeliciteerd dames, zeer verdiend!

In de categorie ‘Dansers’ zijn het de heren die er met de prijzen vandoor gaan. Pascal Schut van het gezelschap Introdans en Davide Cocchiara uit de productie ‘The Red Piece’ van choreograaf Ann van den Broek.

De danspers koos ‘Le Chat Noir’ van Scapino Ballet Rotterdam als beste voorstelling van 2013. Truus Bronkhorst krijgt mede vanwege haar dubbele nominatie een eervolle vermelding van het danspubliek.

De Dans Publieksprijs is de stem van het publiek: via een open inschrijving konden toeschouwers dansers en voorstellingen nomineren, waarna in een vervolgronde gestemd werd voor de uiteindelijke winnaars. Dit jaar wordt de prijs voor de derde keer uitgereikt.

Vrijdag 14 februari worden de prijzen tijdens het Holland Dance Festival uitgereikt in het Haagse Theater aan het Spui. De awards zijn gesigneerd door choreografen Hans van Manen en Jirí Kylián.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Koninklijke onderscheiding voor Conny Janssen
Lees ook:VIDEO: Dansende conducteur in Rotterdamse tram
Lees ook:MEER RUIS van Conny Janssen Danst is beste Parade act
Lees ook:Nomineer jouw favoriete dansacts voor de Danspublieksprijs 2012
Lees ook:Kijken: Dansers ‘Conny Janssen Danst’ openen NSS2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>