Dans Publieksprijs 2012 voor Et Après en Nina Plantefève

Foto: RTL

De uitreiking van de Nederlandse Dans Publieksprijs 2012 op de slotavond van CaDance werd uiteindelijk een Belgisch feestje. De prijs voor de Favoriete Dansvoorstelling ging naar de Belgische productie Et Après van Isabelle Beernaert. En de Belgische Nina Plantèfeve-Castryck, de winnares van SYTYCD 2011, werd bekroond tot Favoriete Danser.

De prijzen werden uitgereikt door Anna-Alicia Sklias, de nummer 2 van SYTYCD 2011 en danseres in het team van Isabelle Beernaert in TUDB seizoen 1. Er werd ook nog een Eervolle Vermelding uitgedeeld door de organiserende website Danspubliek.nl: die ging naar De Dutch Don’ t Dance Division uit Den Haag voor hun stuk De Notenkraker. Een stuk van choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart, ook weer bekend uit TUDB.

Het mag duidelijk zijn dat de populaire tv-programma’s een dikke stempel drukken op wat het danspubliek graag ziet. Of heeft het meer te maken met de populariteit van de tv-personality’s op social media en de mogelijkheid om hun grote groep volgers aan te sporen om te stemmen? Hoe dan ook, wat ons betreft zijn de prijzen zeker verdiend!

Lees ook:Uitreiking Danspublieksprijs op slotavond CaDance
Lees ook:Dans Publiekprijs 2013 voor Conny Janssen en Isabelle Beernaert
Lees ook:Isabelle Beernaert naar de Nederlandse theaters!
Lees ook:TIP: Isabelle Beernaert weer in het theater met Red, Yellow & Blue
Lees ook:Nomineer jouw favoriete dansacts voor de Danspublieksprijs 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>