Introdans danst op symposium Genees en Kunst

Introdans danst SEE THE MUSIC als afsluiting van het vierde symposium Genees en Kunst, georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Dans- en Muziek Geneeskunde (NVDMG) in Rijstate Ziekenhuis in Arnhem. Introdans werkt samen met de vereniging en is eveneens lid. Op het symposium werd gesproken over specifieke aandoeningen die voorkomen bij dansers en musici. De fysiotherapeut en vaste orthopedisch chirurg van Introdans hielden ook een voordracht. Na het symposium woonden de deelnemers een voorstelling van Introdans bij.

Zoals de titel SEE THE MUSIC doet vermoeden, neemt muziek een centrale plaats in de voorstelling. Zo maken de dansers zelf muziek op percussie-instrumenten in Sous le rythme, je… van Patrick Delcroix. In Concerto van Lucinda Childs lijken de dansers over het toneel te zweven op de muziek van Gorecki. Introdans-danser en choreograaf Ben Holder presenteerde daarnaast een wereldpremière die live werd begeleid door een muziektrio en het Marsyas Ensemble. SEE THE MUSIC vormde tevens de afsluiting van het jubileumseizoen waarin Introdans 35 jaar bestaat.

Foto: Erwin Olaf/ Introdans

Lees ook:Choreografe Lucinda Childs te gast op Open Dag Introdans
Lees ook:Introdans toont negen stukken tijdens ‘Juni Danst’
Lees ook:Kijkje achter de schermen bij Introdans
Lees ook:Introdans op tournee door Israël
Lees ook:Introdans danst ‘Oorlog & Vrede’ in het kader van herdenkingen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Introdans danst op symposium Genees en Kunst

  1. Jopie

    ik haat geneeskunde!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>