Hard trainen Dancing Stars werd beloond

Afgelopen 21 januari was het weer zo ver: het dansgala van carnavalsvereniging De Geintrappers uit Bemmel. Tijdens het dansgala was een danswedstrijd, waarbij er eigenlijk geen verliezers zijn. Het gaat vooral om het plezier. De dansgarde Dancing Stars uit Angeren hebben twee minuten geknald met hun optreden. ‘Zo’n optreden is best pittig hoor. Op het podium moet je alles geven. Je moet knallen voor de jury,’ vind Laura van Gelder. Zij traint de groep en danst zelf ook in de groep.

De Dancing Stars trainen hard. ‘We trainen twee keer anderhalf uur in de week. Door veel te dansen bouw je een goed conditie op. Dat is echt wel nodig want dansen kost kracht en energie. Op de vier weken na dat het dropshuis waar ze trainen gesloten is, trainen we het hele jaar.’ Dankzij de video ziet Laura wat er tijdens wedstrijden misgaat. Dan weten de meiden precies wat ze nog moeten verbeteren.

Laura traint de groep terwijl ze even oud is als enkele andere meiden in de groep. ‘Dat is soms best lastig. Ze nemen niet altijd alles van me aan. Ze hebben een eigen mening en laten die duidelijke merken. Maar dat is niet erg, want we zijn vriendinnen. We gaan ook samen uit.'

Laura’s moeder Dinie van Gelder maakt alle pakjes zelf. ‘Een kostuum kost 200 euro. Voor de showdans dragen ze een ander pakje. Ook dragen ze speciale panty’s, waarvan er per seizoen tien slijten. De groep kost dus handenvol geld,’ vertelt Dinie van Gelder. Om aan geld te komen, verkopen de meiden snoepzakjes en appelflappen.

Hun inzet werd in ieder geval beloond. Dancing Stars won de wisseltrofee.

Foto: Flip Franssen

Lees ook:Pamela Anderson dansend op wereldtournee
Lees ook:Veel dansamusement op RTL4
Lees ook:Pussycat dolls wannabe’s lopen virus op
Lees ook:Meer Dancing with the Stars!
Lees ook:Hartpatiënte in Dancing with the Stars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>