NDT-danseres genomineerd voor internationale dansprijs

Danseres Virginie Martinat van het Nederlands Dans Theater I is genomineerd voor de internationale dansprijs Benois de la Danse. Deze prijs werd door het International Dance Association in Moskou in het leven geroepen. Een jury beoordeelt uitzonderlijke prestaties van onder andere ballerina’s en choreografen. Martinat heeft haar nominatie te danken aan haar vertolking van de rol in Of Any If And van William Forsythe. Het Nederlands Dans Theater voerde deze voorstelling in oktober 2005 uit.

De Benois de la Danse wordt op 22 mei uitgereikt tijdens de benefiet galavoorstelling in het vernieuwde Bolshoi Theater in Moskou. Martinat danst ook in de voorstelling Fallen Angels die vanaf 15 februari in Den Haag is te zien. In deze voorstelling danst Martinat samen met zeven andere danseressen, waarbij subtiele dansbewegingen worden afgewisseld met grootse bewegingen.

Foto: NDT

Lees ook:Crystal Pite genomineerd voor Oscar van de dans
Lees ook:TIP: Op Moederdag naar het Bolshoi Ballet, live vanuit Moskou
Lees ook:Wereldpremière ballet over Vincent van Gogh in Delamar
Lees ook:Van urban dance tot klassiek ballet op Nederlandse Dansdagen
Lees ook:Gouden Zwaan voor Krisztina de Châtel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>