Weinig dans in dansfilm

Eindelijk de dansfilm Step Up gekeken. Leuke film, maar ik had liever wat meer dans willen zien. De eerste keer bekeek ik de film helemaal. Als er dan eindelijk een danspasje te zien viel, vond ik de bewegingen zelfs tegenvallen. Misschien omdat ik de hele tijd maar zat te wachten op coole danspasjes en omdat mijn verwachtingen hooggespannen waren?

De tweede keer bekeek ik de film nog een keer, maar dan alleen de dansstukjes, zoals het duo dansstukje aan het water en de eindvoorstelling. Toen kreeg ik wel kippenvel! Wat een mooie coole danspasjes met acrobatiek! Wat knap hoe hij haar in de lucht gooit en vervolgens omdraait! Wat knap dat zij dan ook nog zo mooi balanceert in de lucht! Maar eindpose van de voorstelling waarbij zij hem zo lachend aankijkt vond ik dan weer een beetje overdreven. Het blijft toch een hollywood-film. Toch is de film leuk genoeg voor dansfilmlovers.

De film gaat over Tyler Gage (Channing Tatum), een straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Tyler wordt veroordeeld tot taakstraf in de getroffen school. Op deze school zit de talentvolle ballerina Nora (Jenna Dewan). Als haar danspartner geblesseerd raakt, is ze op zoek naar een andere danspartner. Als ze die niet kan vinden, wil Tyler wel helpen. Hij ontpopt zich tot een goede danser. Nora ziet dan wel wat in hem, zowel op als naast het podium. Tyler beland in haar dansleefwereld en ontdekt dat hij zelf ook talent heeft om te dansen.

Foto: www.filmfocus.com

Lees ook:De feel good ‘Grease’ film van nu
Lees ook:Bloedneus tijdens dansscène bollywoodfilm
Lees ook:Heather Mills been bleef zitten
Lees ook:Hartpatiënte in Dancing with the Stars
Lees ook:Sita grote winnaar Sterren dansen op het IJs

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weinig dans in dansfilm

  1. Melanie Van Looy

    ik vin het een super film step up!!!
    ik zou graag ook zo is in een film spelen ik doe danswedstrijden!!

    groetjes melanie

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>