Notenkraker & Muizenkoning terug in theater

Notenkraker & Muizenkoning is de meest succesvolle productie van Het Nationale Ballet. Sinds 1996 bezochten al meer dan 240.000 mensen de betoverende voorstelling en is deze uitgegroeid tot de ultieme kerstvoorstelling voor het hele gezin. De versie van choreografen Toer van Schayk en Wayne Eagling is een dynamisch, spannend en typisch Hollandse interpretatie, voor kinderen en volwassenen. Vanaf donderdag 15 december 2011 keert Notenkraker & Muizenkoning terug in Het Muziektheater Amsterdam waar deze zestien maal te zien is tot en met zondag 1 januari 2012.

Het verhaal
De Nederlandse Notenkraker & Muizenkoning speelt, anders dan het originele verhaal, niet op kerstavond in een Duits stadje, maar op sinterklaasavond in het Amsterdam van 1810. Het meisje Clara beleeft in haar dromen de meest enge én romantische avonturen met haar tot leven gekomen notenkrakerpop. Met scènes waarin onder meer schaatsenrijdertjes over de Amsterdamse grachten glijden en een huiskamer die wordt omgetoverd tot een besneeuwd bos, is de productie een hoogtepunt in de geschiedenis van Het Nationale Ballet. Onder meer door de oogstrelende decors en kostuums maar ook in toneeltechnisch opzicht.

Cast en debutanten
Voor de hoofdrollen van Clara Staalboom en de Prins debuteert een viertal dansers bij Het Nationale Ballet. In de rol van Clara maakt Jurgita Dronina haar opwachting; in de rol van prins zijn dat Matthew Golding, Artur Shesterikov en Marijn Rademaker, vaste gastsolist van Het Nationale Ballet. Anna Tsygankova, Igone de Jongh, Larissa Lezhnina, Maia Makhateli, Anu Viheriäranta, Cédric Ygnace, Casey Herd, Tamás Nagy en Jozef Varga keren terug als respectievelijk Clara en Prins.

Meer informatie: www.nationaleballet.nl

Lees ook:Eerste soliste Jurgita Dronina wint Zwaan!
Lees ook:La Bayadère voor eerst helemaal
Lees ook:Drie dansers Nationaal Ballet genomineerd
Lees ook:Kerstballet succes
Lees ook:175.000e bezoeker Sleeping Beauty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>