Codex: een mix van dans, circus, hiphop en freerunning

© Chris Nash 2012

Dance Works Rotterdam/André Gingras komt met een nieuwe voorstelling met daarin zowel dansers als circusartiesten, die alles van hun lichaam zullen vragen. Een combinatie van dans, circus, hiphop en freerunning, vanaf oktober te zien in de theaters of op 25 augustus tijdens de preview op de Uitmarkt Amsterdam.

Wat kunnen we verwachten van Codex? Zeven mannelijke performers: drie circusartiesten en vier dansers. ’Metershoge stellages, spectaculaire sprongen, duikvluchten en een razende vaart.’ Drie stukken van vier choreografen. Klinkt goed!

Een van de vier stukken is een ’XL versie’ van André Gingras’ succesvolle stuk The Autopsy Project uit 2007. Dit stuk noemde NRC ooit “een even overrompelend spektakel, een meesterwerk in het oeuvre van Gingras.” Nu dus aangepast aan en geïnspireerd door de bewegingskunsten van de circusartiesten. Dat kan alleen maar voor nog meer spektakel zorgen. De andere twee stukken zijn van Alida Dors en het duo MC Meyer & Chauffaud.

Op zaterdag 13 oktober gaat Codex in première in de Stadsschouwburg Amsterdam, maar wie niet zo lang kan wachten kan alvast komen proeven op 25 augustus op de Uitmarkt Amsterdam.

Lees ook:Dance Works Rotterdam op Lowlands
Lees ook:Audities Dance Works
Lees ook:Danswereld geschokt door overlijden André Gingras
Lees ook:Anatomica debuut Gingras bij Dance Works
Lees ook:Iconen uit de kunst staan centraal in Scapino’s ICONS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>