Nationale en internationale dans acts in ‘Beat The Best’

Foto via RTL

Zaterdag 18 augustus start Beat The Best, een nieuwe talentenshow met niemand minder dan topdanser Timor Steffens in de jury. Het draait om 3 kunstvormen: theater, muziek en natuurlijk dans. Leuk detail is dat er niet alleen Nederlandse artiesten meedoen, maar ook internationale.

Het concept van Beat The Best lijkt een beetje op Holland’s Got Talent, maar toch anders. Net als bij HGT zien we dus allerlei acts voorbij komen, dance crews, zangers, clowns, muzikanten, noem maar op. Maar anders dan bij HGT is er geen plaats voor amateurs, volgens RTL gaat het alleen om ‘de allerbeste in hun genre’.

Timor Steffens, bekend van SYTYCD seizoen 1, beoordeelt de dans acts. Naast hem in de juryzetels zitten Angela Groothuizen voor de muzikale acts en Jeroen van Koningsbrugge voor variété.

Hoe gaat de show in z’n werk? Elke aflevering zien we negen acts, verdeeld over de drie categorieën. Na elk optreden bepaalt het betreffende jurylid voor die categorie of de act de beste was. Zo ja, dan komt deze act terecht op de ‘hot seat’. Na alle optredens heb je drie acts over: de beste in muziek, de beste in variété en de beste in dans. Dan komt het aan op het studiopubliek, zij kiezen welke van de drie acts door gaat naar de finale. Op 14 september vindt die grote finale plaats in Theater Carré. Er wordt gestreden om de hoofdprijs van 50.000 euro.

De show wordt gepresenteerd door Gordon en Chantal Janzen. En of je dat duo nou ziet zitten of niet, we kunnen in elk geval een paar weken lang gaan genieten van toffe dans acts op tv! Eerste aflevering is op zaterdag 18 augustus, 20.30 uur op RTL4. Ga jij kijken?

Lees ook:‘Bonebreaking’ en ‘vertical ballet’ in Beat the Best
Lees ook:Knappe staaltjes acrobatiek in ‘Cantina’
Lees ook:Breathtaking trapeze-act in Cirque du Soleil
Lees ook:Dan Karaty beoordeelt jouw dansmoves in The Fruit to Go Dance Battle
Lees ook:Everybody Dance Now: dit zijn de 3 finalisten van liveshow 2

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nationale en internationale dans acts in ‘Beat The Best’

  1. Pingback: Stijldansen terug op televisie in ‘Strictly come dancing’ | Dansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>