Stijldansen terug op televisie in ‘Strictly come dancing’

Foto: Nick van Ormondt

Er staat ons binnenkort een hoop dans op televisie te wachten. Naast het nieuwe seizoen van SYTYCD en de talentenshow ‘Beat the Best’ begint op 25 augustus ‘Strictly come dancing’ bij de AVRO. Eindelijk weer een programma op tv dat helemaal draait om ballroom dansen.

‘Strictly Come Dancing’ is gebaseerd op de bekende BBC-show met dezelfde titel, net als ‘Dancing with the Stars’ dat was. Ik vermoed dat deze shows weinig van elkaar zullen verschillen. Negen BN’ers worden gekoppeld aan negen professionele ballroomdansers. In acht liveshows laten zij hun danskunsten zien en elke week stemt een vakjury en het publiek één koppel naar huis.

Dat concept kennen we inderdaad al, maar ach… wat maakt dat ook uit. Het laatse Nederlandse seizoen van ‘Dancing with the Stars’ was in 2009, dus hoog tijd dat stijldansen weer terug komt op tv. Dit kan best wel eens een hit worden!

Natuurlijk hangt het wel een beetje af van de BN’ers, zij maken de show (of niet). Maar er zitten leuke namen tussen: cabaretier en acteur Arjan Ederveen, Olympisch hockeyster Naomi van As, politica Sabine Uitslag, zanger Danny Froger, presentatrice Sylvana Simons, cabaretier Javier Guzman, tv-personality Stacey Rookhuizen en acteur Mark van Eeuwen doen mee. Zangers Imca Marina viel geblesseerd uit, zij wordt vervangen door zangeres Ria Valk. Presentatie is in handen van Reinout Oerlemans en Kim-Lian van der Mey.

Nog twee weekjes geduld, ‘Strictly Come Dancing’ is te zien vanaf 25 augustus 20:30 uur op Nederland 1. Ik voorspel goede kansen voor Naomi van As, zij is in elk geval fit genoeg om hard te kunnen trainen en tot het uiterste te gaan. Denk aan topsporters Inge de Bruijn en Barbara de Loor die eerder in ‘Dancing with the Stars’ ook zo goed presteerden. Wie denk jij dat er ver gaat komen?

Lees ook:Strictly Come Dancing zit erop voor Danny Froger
Lees ook:Exit voor Stacey Rookhuizen in Strictly Come Dancing
Lees ook:Zaterdagavond in het teken van dansfinales
Lees ook:Euvgenia Parakhina in jury ‘Strictly come dancing’
Lees ook:Ria Valk moet Strictly Come Dancing verlaten

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Stijldansen terug op televisie in ‘Strictly come dancing’

  1. Pingback: Euvgenia Parakhina in jury ‘Strictly come dancing’ | Dansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>