Britse ballerina 12e in Olympische finale kogelslingeren

Ballet is geen Olympische sport, zal het ook nooit worden. Dus als je als 14-jarige ballerina droomt van een Olympische medaille, moet je toch eens gaan nadenken over een overstap naar een andere sport. Kogelslingeren bijvoorbeeld… De Britse Sophie Hitchon laat zien dat niets onmogelijk is.

Afgelopen vrijdag slingerde Sophie Hitchon zich naar een 12e plaats in de Olympische finale. Eerder plaatste ze zich in de kwalificaties met een nieuw Brits record van 71,98 meter. Na afloop zei de atlete dat ze het nooit zo ver had kunnen schoppen zonder haar jarenlange training in ballet.

Hitchon ziet er ook niet uit als een typische kogelslingeraarster. Ze is lang niet zo groot en stevig als haar concurrenten, maar dat maakt ze goed met haar balans, snelheid en behendigheid, die ze naar eigen zeggen uit het ballet heeft meegekregen.

“Ik begon met ballet toen ik twee was, waardoor ik altijd al stabiliteit en kracht in mijn lichaam had. Ballet heeft me ook geleerd om zelfverzekerd te zijn als ik voor mensen optreed,” zegt Hitchon tegen Daily Mail. Dat heeft haar geholpen om met de druk om te gaan en goed te presteren toen ze voor 80.000 juichende supporters in het Olympische stadion stond.

De 21-jarige kogelslingeraarster droomde ooit van een carrière als professioneel danserers. Na 12 jaar balletles werd ze bij haar atletiekvereniging gevraagd om het kogelslingeren eens te proberen – de club had niemand anders die het kon doen. Vanaf de eerste poging was ze verliefd op de sport.

De NOS maakte een mooie video van de Britse kogelslingeraarster, een compilatie met tussendoor beelden van eerste soliste Maia Makhateli & gastsolist Marijn Rademaker van het Nationale Ballet. Bekijk de video hier.

Lees ook:SYTYCD: Exit voor dansende dokter Sophie en ex-voetballer Ricardo
Lees ook:Timor danst met Chris Brown
Lees ook:Heather Mills been bleef zitten
Lees ook:Hartpatiënte in Dancing with the Stars
Lees ook:bullet proof mamma, de nieuwe Galili

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>