Nederlands Dans Theater live te zien in honderden bioscopen wereldwijd

Foto: NDT

Heb je altijd al eens met een literbak popcorn op schoot naar een live voorstelling moderne dans willen kijken? Het was nog nooit bij mij opgekomen, maar voor alles moet een eerste keer zijn. En goed nieuws: het kan nu! Het hele seizoen zullen er in ruim 500 Pathé bioscopen over de hele wereld dansvoorstellingen van het Nederlands Dans Theater te zien zijn.

Het Nederlands Dans Theater (NDT) gaat als eerste moderne dansgezelschap ter wereld een dergelijke samenwerking met Pathé aan. Ze plaatst zich daarmee in een rijtje met grote namen als het Bolshoi Ballet en Royal Ballet & Opera.

Het doel van NDT is om dans toegankelijker maken voor een nieuw publiek en hun bereik te vergroten. En dus pakken ze het maar gelijk groots aan: de voorstellingen zullen te zien zijn in bioscopen in o.a. de UK, USA, Australië, België, Duitsland, Italië, Portugal, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden. Maar gelukkig voor ons ook gewoon in Nederland.

De aftrap is op 15 november in Pathé Buitenhof. Daar zal het stuk Programma II live te zien zijn. De voorstelling die op datzelfde moment gedanst wordt in het Lucent Danstheater wordt met zeven HD-camera’s opgenomen. Robert van Leer, zakelijk directeur NDT: “De camera komt heel dichtbij de dansers en voegt daarmee een nieuwe dimensie toe aan de kijkervaring van de toeschouwers.” Een interessant element is dat je als bioscoopkijker ook backstage beelden te zien zal krijgen. Zo ben je getuige van de gezonde spanning achter de schermen. Van Leer: “Het is een nieuwe, persoonlijkere ervaring van dans.”

Een leuk idee, al denk ik dat ik een dansvoorstelling toch liever persoonlijk ervaar in het theater. Een staande ovatie geven aan een bioscoopscherm lijkt mij toch een beetje vreemd.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:TIP: Op Moederdag naar het Bolshoi Ballet, live vanuit Moskou
Lees ook:Nieuwe zakelijk directeur Nederlands Dans Theater
Lees ook:Topproducties Bolshoi Ballet live in zestien bioscopen
Lees ook:Jubileumgala Nationale Ballet live bij Pathé
Lees ook:Nieuwe zaal waar je ín de voorstelling zit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>