‘Dansmoves van toekomstige partner niet belangrijk’

Foto: D. Sharon Pruitt

Foto: D. Sharon Pruitt

Huh? Singles in Nederland vinden het niet belangrijk of hun toekomstige partner goede dansmoves in huis heeft of niet. Dat bleek uit een leuk onderzoekje van relatiesite Parship onder hun online daters. Maar een beetje ritmegevoel, daar scoor je toch altijd punten mee!

“Ik vind dansen niet leuk en ik vind het niet belangrijk of mijn partner kan dansen.” Dat is wat 38% van de mannelijke online daters antwoordt op de vraag hoe belangrijk dans is in de zoektocht naar hun droomvrouw. Helaas danseressen!

Slechts 5% van de respondenten van de Parschip-enquête vindt het belangrijk dat hun toekomstige partner schittert op de dansvloer. Toch moet je als single wel enig gevoel voor ritme hebben om geluk te hebben in de liefde: ongeveer een op de vijf vrouwen (19%) vindt een gebrek aan ritme een ware afknapper. Ongeveer 7% van de respondenten is van mening dat het beheersen van enkele basispassen een essentieel onderdeel van de algemene ontwikkeling is, aldus Parship.

Maar wees voorzichtig! Niet alle singles hebben een voorliefde voor deze vorm van vermaak: ongeveer 6% van de respondenten vindt dansen niet leuk en zal niet op de dansvloer te vinden zijn. Zij geven de voorkeur aan iemand die net als zij de dansschoenen niet aantrekt. Dat kunnen wij ons nou écht niet voorstellen!

Maar gelukkig voor ons dansers blijkt uit het onderzoek dat als iemand goed kan dansen, hij of zij zeker punten scoort onder de singles. 47% van de vrouwen geeft toch de voorkeur aan een type à la Justin Timberlake aan hun zijde op de dansvloer, al zeggen ze er wel bij dat het geen harde eis is. En 31% van de kerels zou het wel leuk vinden als zijn partner een beetje indruk maakt op de dansvloer.

Lees ook:‘Vrouw danst aantrekkelijker als ze vruchtbaar is’
Lees ook:Jan Kooijman hoopt op Talent Award
Lees ook:Eerste Nederlandse hiphop-winkel voor vrouwen
Lees ook:Deense Johan stapt uit So You Think You Can Dance
Lees ook:Dita von Teese op cover Genlux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>