Ijsdansshows voeren oorlog

Dansen op ijs hot, gezien de hoeveelheid nieuws die erover te vinden is. Ik houd het bijna niet meer bij. Er is al een tijd een strijd tussen RTL 4 en SBS6 door hun eigen ijsdansshows tegelijk uit te gaan zenden en wel op vrijdag. Vorig jaar was dat nog niet zo. Toen zond SBS6 Sterren Dansen op het Ijs op vrijdag uit en kwam RTL4 een dag later met Dancing on Ice. In de eerste serie begon SBS6 een week eerder dan RTL4, dit jaar starten beide zenders op 12 januari met de shows. Dan moeten we toch echt een keus maken naar welke zender we het liefst kijken.

Van SBS6 was al langer bekend dat de serie vroeg in het jaar op de buis zou komen. RTL4 maakte in het diepste geheim plannen om midden januari te beginnen. Pas vlak voor die datum wilde de zender dat bekend maken, om de concurrentie in het duister te laten tasten. ‘De kijker is nu de dupe van de ijsdansoorlog tussen RTL4 en SBS6’, vindt Gerard Joling, die de ijshow van SBS zal presenteren.

Hieronder de laatste weetjes over Sterren dansen op ijs (SBS6):

Patty Brard, Mike Starink en Lola Brood openen vrijdag de eerste aflevering. Daarvoor binden ook zij de schaatsen onder.

Het was nog onduidelijk of zanger Dries Roelvink mee ging doen. Roelvink: ‘Ik ga vrijdag het ijs op, maar ik weet zeker dat ik het lachertje van het programma ga worden. Ik train wel elke dag, maar zie nauwelijks vooruitgang.’ Arme Dries, maar voor ons wel meer leedvermaak.

Actrice Elle van Rijn heeft nachtmerries van het ijsdansen, maar is er wel op gebrand om te winnen.

De 16-jarige Thomas Berge wordt door veel tegenstanders hoog ingeschat en wil ook graag goed scoren.

De andere deelnemers zijn oud-profwielrenner Jeroen Blijlevens, acteur Geert Hoes, actrice Jasmine Sendar, presentator Bas Westerweel, presentatrices Kristina Bozilovic, Sita en Gallyon van Vessem, nieuwslezer Arend Langenberg en zangeres Corry Konings

De presentatie ligt opnieuw in handen van Gerard Joling en Nance.

Ex-schaatser Hein Vergeer won vorig jaar de eerste editie van het ijsdansprogramma. Nadat hij gewonnen had, heeft hij een paar keer meegedaan met Holiday on Ice en staat na twintig jaar weer in de spotlights.

Jody Bernal werd nummer twee en merkte ook de positieve effecten van het programma. ‘Ik ga vanaf maandag op tv een dagelijkse update geven van Sterren Dansen op het Ijs. Ook Bernal deed mee aan 90 shows van Holiday on Ice.

Jody Bernal heeft sinds de finale van de ijsdansshow weer contact met zijn ex-vriendin, Shannah, de dochter van Connie Breukhoven.

Laatste nieuws Dancing on Ice (RTL4)

De bekende Nederlanders die meedoen bij Dancing on Ice zijn musicalster Dieter Troubelyn, Ex Big Brother- deelneemster Kelly van der Veer, presentatrices Quinty Trustfull, Stella Gommans en Marilou le Grand, oud-bokser Regilio Tuur, presentatoren Winston Gerschtanowitz en Sander Janson, styliste Mariëlle Bastiaansen, makelaarsdochter Suze Mens, Dancing with the Stars-jurylid Jan Postulart en de acteurs Joris Putman en John Jones.

Martijn Krabbé presenteert weer de show en wordt bijgestaan door John Williams.

Dancing on Ice gaat, om de strijd aan te gaan met SBS6, een ‘gewoon mens’ in de strijd gooien. ‘Gewone mensen’ boven de 15 jaar kunnen zich donderdag voor de show melden bij de opnamestudio aan de Hermesweg 12 in Baarn. Vrijdag doe je dan meteen mee. Dus zie je in jezelf de nieuwe Hein Vergeer, meld je dan bij de studio.

Foto: Sterren Dansen op Ijs en Dancing on Ice

Lees ook:RTL4 ijsstrijd definitief verloren?
Lees ook:IJsdansoorlog: afgelopen?
Lees ook:Geen reclame tijdens ijsdansshows
Lees ook:RTL verliest weer in ijsstrijd
Lees ook:Onbekenden dansen op ijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>