Grand Prix Kunstrijden andere koek

Kunstschaatsen en ijsdansen is door de ijsdansprogramma’s erg populair geworden. Dat is ook op tv te merken. Op RTL 7 werd een compilatie van wel zes Grand Prix’ Kunstrijden & IJsdansen uitgezonden. Een heel jaar kunstrijden en ijsdansen in anderhalf uur. Dit was toch wel weer andere koek dan de ijsdansshows. Het zag er meer uit als een sportwedstrijd en minder show, voor zover ik het gezien heb. Het hele showgebeuren op RTL4 en SBS6 maakt het eigenlijk ook erg leuk. Maar ik heb evengoed genoten van hoe sierlijk sommige kunstrijders bewogen en wat voor moeilijke capriolen ze allemaal uithaalden.

De Grand Prix bestond uit Skate America, HomeSense Skate China, Cup of China, Trophee Eric Bompard, Cup of Russia Bosco Sport en de NHK Trophy. De ISU Grand Prix of Figure Skating Final vond plaats in het Russische St. Petersburg. Het kunstschaatsseizoen werd afgesloten met een gala.

Foto: sportsillustrated.cnn.com

Lees ook:Gala ijsdansen voor toppers
Lees ook:IJsdanswedstrijd voor de professionals: EK Kunstrijden
Lees ook:Leren schaatsen zoals op Sterren dansen op het ijs.
Lees ook:Dancing on Ice vol emotie
Lees ook:Afscheid van de bokser die eindelijk kon schaatsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>