IJsdanswedstrijd voor de professionals: EK Kunstrijden

De bekende Nederlanders zwoegen keihard op de moeilijke pasjes van ijsdansen in de ijsdansshows. En wij kijken toe hoe hard zij vallen. En we zien de euforie als een moeilijk pasje lukt. Ook de ‘profesionals’ van kunstrijden hadden afgelopen weekend een wedstrijd. Het EK kunstrijden was afgelopen weekend in het Poolse Warschau te bewonderen.

Isabelle Delobel en Olivier Schönfelder schaatsten de Europese titel bij het ijsdansen in de wacht. Het Franse duo was na de verplichte dans al aan de leiding. Voor het schaatspaar is dit hun eerste grote hoofdprijs. Bij het EK van 2006 en bij de Spelen van Turijn eindigden ze als vierde. De Italiaanse Carolina Kostner werd Europees kampioene bij de dames.

De Nederlandse Karen Venhuizen liep helaas de finale mis. De achtvoudig nationaal kampioene werd 26e. Alleen de beste 24 gaan door naar de volgende dag om de vrije kür te schaatsen. De Zoetermeerse kunstrijdster deed voor de zevende keer mee aan de EK. Haar beste prestatie was in 2005 toen ze bij de EK in Turijn 20ste werd.

Foto: http://i.eurosport.fr/2007/01/25/333143-1706117-458-238.jpg

 

Lees ook:Grand Prix Kunstrijden andere koek
Lees ook:Wedstrijd kunstschaatsen voor échte toppers
Lees ook:Gala ijsdansen voor toppers
Lees ook:Leren schaatsen zoals op Sterren dansen op het ijs.
Lees ook:Afscheid van de bokser die eindelijk kon schaatsen

1 Reacties // Reageer

One thought on “IJsdanswedstrijd voor de professionals: EK Kunstrijden

  1. Sanne

    Hee elien en ik moeten een werkstuk maken over Kunsschaatsen doeii hvjullie snn

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>